Загадката на Sofia24.bg на 26 юни е свързана с една

...
Загадката на Sofia24.bg на 26 юни е свързана с една
Коментари Харесай

Това момиче се превърна в една от най-награждаваните и обичани певици у нас

Загадката на Sofia24.bg на 26 юни е обвързвана с една певица, която е спечелила повече от 60 награди през кариерата си, измежду които най-престижни са ария, певица и музикален кумир на годината. Тя е родена на днешната дата през 1984 година в Добрич. Познахте ли я? Става въпрос за Петя Иванова, по-известна като Преслава. Попфолк певицата сменя персоналното си име от Петя на Преслава през 2018 година. 

Преслава е приключила музикалното си обучение в учебно заведение по изкуствата СОУ Св. Климент Охридски в Добрич, със компетентност фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка. Едва 7-годишна изпява първата си ария с оркестър – " Тръгнала ми е Милена “. На 14 години взе участие във Великденското добруджанско надсвирване в Генерал Тошево. Макар и срещу волята на родителите си, стартира да пее още от 15-годишна по заведения. В ученическите си години със свои съученици образуват оркестър и го кръщават " Шанс “, а първия оркестър, с който е работила професионално е групировка " Мега “. През лятото на 2003 година. 

Милко Калайджиев я открива за огромната сцена и я кани да пее с неговия оркестър в редица заведения по Черноморието, като преди този момент тя взима присъединяване в клиповете към песните " Дръж ме да не падна “, " Не отхвърлям на жена “ и " Танцувай с мен “. Само няколко месеца по-късно Петя към този момент е част от музикална компания " Пайнер “ под креативния псевдоним Преслава.

Тя единствената в историята на попфолка, чиито общи трофеи " Певица на годината “ се пресмятат на 13. Певицата също по този начин е отличена и с две интернационалните награди за Най-популярна българска певица в чужбина и за Балканска звезда на Международните музикални награди надлежно в Черна гора и в Истанбул. Освен това тя е от най-награждаваните български певици – нейните оценки и награди са съвсем 60 на брой, добити за 10 години.

На 14 септември 2018 година Преслава ражда щерка си Паола.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР