Заев: Македония няма алтернатива, без Договора нямаше да получим покана

...
Заев: Македония няма алтернатива, без Договора нямаше да получим покана
Коментари Харесай

Заев: Македония няма алтернатива, без Договора нямаше да получим покана за ЕС и НАТО

Заев: Македония няма опция, без Договора нямаше да получим покана за Европейски Съюз и НАТО
Ние нямаме друга опция с изключение на участието ни в Европейски Съюз и НАТО. Без контракта с Гърция Република Македония в никакъв случай нямаше да получи покана за присъединение към Северноатлантическия пакт и дата за започване на договаряния за участие в Европейския съюз /ЕС/.

Това сподели в град Щип македонският министър председател Зоран Заев при започване на акцията за референдума за промяната на името и присъединението на страната към тези две интернационалните институции. "Няма да има връщане обратно. Ние ясно се определихме за една европейска Македония. Вървим напред и съм уверен, че правим голям скок напред в посока на европейска Македония", сподели още Заев.

Според него "другият избор е мрак, отиване към небитието, в изолацията, в неизвестността, в обстановка, където няма да има сигурност и ще има непрестанно опасности".

"Няма по-голяма патриотична отговорност от това да работиш за ползите на личния си народ, да бъдеш подготвен да понесеш и политическа жертва, когато вярваш в правотата на решенията, които вземаш", сподели още македонският министър председател и водач на ръководещия Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев.

Референдумът ще се състои на 30-ти септември тази година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР