Заетостта на хората от уязвимите групи и ролята на социалното

...
Заетостта на хората от уязвимите групи и ролята на социалното
Коментари Харесай

Обсъждат заетостта на хората от уязвимите групи в онлайн дискусия

Заетостта на хората от уязвимите групи и ролята на общественото предприемачество в България са акцентите на онлайн полемика на тематика „ Възможности, трудови умения, претовареност, заслужен живот: обществените предприятия в търсене на най-хубавите решения за хората “.

Форумът е проведен от Български център за нестопанско право, общественото министерство и други неправителствени организации.

Темата за заетостта на хората от уязвимите групи е настояща, изключително в границите на рестриктивните мерки в изискванията на пандемия, считат уредниците на полемиката.

Социалните предприятия у нас заемат значима роля в живота на стотици хора в неравностойно състояние, като намират решения на едни от най-наболелите въпроси, свързани с правото на труд.

Част от тематиките, които ще бъдат разисквани какви ще са идващите стъпки в посока гарантиране правото на труд на хора в неравностойно състояние на пазара на труда, по какъв начин ще се генерират нови хрумвания за поддръжка на нуждаещите се, какъв е насъбраният все още опит с вписването в регистъра на обществените предприятия в България.

Ще бъде подложен на разискване и въпроса до каква степен са гъвкави инструментите за наемане на работа на хора от уязвими групи и какви положителни практики има за наемането им от работодателите.

Регистрация за присъединяване в полемиката може да се направи на.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР