Заемащият и досега поста на президент Анджей Дуда получава най-много

...
Заемащият и досега поста на президент Анджей Дуда получава най-много
Коментари Харесай

Вижте резултатите от изборите в Полша и Франция

Заемащият и до момента поста на президент Анджей Дуда получава най-вече гласове на изборите за държавен глава в Полша. Те обаче не задоволителни с цел да завоюва още на първия тур, по тази причина той ще се изправи на балотаж след две седмици против кмета на Варшава Рафал Тшасковски.

Анджей Дуда, който е съдружник на ръководещата партия „ Право и правдивост “, получава съвсем 42 % от вота, демонстрират данните от екзитпол. Опонентът му Тшасковски, който е повдигнат от най-голямата опозиционна групировка, центристката „ Гражданска платформа “, събира 30 % поддръжка. Данните сочат още, че изборната интензивност е била 63%.

Според някои от гласувалите поляци страната има потребност от непоклатимост и по тази причина те виждат като победител точно настоящия държавен глава.

След края на изборния ден Дуда  благодари на гласоподавателите и съобщи, че гласувалите за него жители му дават положително предимство. Той изрази вяра, че ще успее да завоюва хората, подкрепили някои от претендентите, които не доближават до втория тур. Президентът, който дълго време беше апетитен за любимец на вота, даде обещание, че в края на възможния му нов мандат междинната заплата в страната ще доближи 2 хиляди евро.

Междувременно досегашният кмет на Париж Ан Идалго разгласи победа на втория тур на локалните избори във Франция. 

Това значи, че тя ще заема кметския пост във френската столица по време на провеждането на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година

Идалго победи в кметската конкуренция претендента на консерваторите Рашида Дати.

Ан Идалго беше определена за първи път за кмет на Париж през 2014 година Тя разполага с поддръжката на френските Зелени, които на вчерашния локален избор получиха мощни резултати в цяла Франция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР