Заедно с ПП-ДБ внасяме проект на изменения на семейния кодекс.

...
Заедно с ПП-ДБ внасяме проект на изменения на семейния кодекс.
Коментари Харесай

"Всеки има право да знае произхода си": Деница Сачева и Христо Петров с промени в системата за осиновяване

„ Заедно с ПП-ДБ внасяме план на промени на фамилния кодекс. Каузата, обвързвана с тайната на осиновяването, е на Христо Петров от “Продължаваме смяната “. Това, което предлагаме от ГЕРБ-СДС, се отнася до националната система за осиновявания и това да се усъвършенства методът, по който работи тя “. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание някогашният обществен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ–СДС Деница Сачева.

354 българчета са били осиновени през последните 2 години отвън граница

„ Прави усещане, че в последните години съвсем два пъти са намалели осиновяванията. Има недоволства, че процедурата е дълга, няма задоволително информация. Предлагаме основаване на национална осведомителна система, която да дава опция както за електронно кандидатстване, по този начин и опция на всички, които са кандидатствали, да ревизират какво се случва с техните документи, да има примитивен електронен асортимент, тъй че най-хубавите благоприятни условия за детето да бъдат обезпечени и да има опция за проследимост какво се случва в препоръките за осиновяване “, обясни Сачева.

За една нощ в сиропиталището тя потъмнява и очите ѝ от сини стават кафяви

Тя съобщи, че желаят да падне опцията за разсиновяване. „ Децата не би трябвало да претърпяват контузии поради това разсиновяване “, сподели Сачева.

„ По отношение на тайната на осиновяването за нас е значимо детето да има право да разбере своя генезис “, сподели още някогашният обществен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР