Заедно с края на българското председателство на Съвета на ЕС

...
Заедно с края на българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

100 000 км трансфери на ток

Заедно с края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в края на юни завърши самодейността на Renault да транспортира гостите на събитията у нас от летище София с напълно електрическия автомобил Renault ZOE. През шестте месеца на председателството са превозени 2500 души, без транспортът им по никакъв метод да замърси атмосферата. Общата дължина на осъществените прехвърляния надмина 100 000 км.

 rn_bgeu-zoe1

„ Спестихме над 10 тона емсиии въглероден двуокис и популяризирахме тематика, която е извънредно значима за нашата компания – устойчива подвижност ”, разяснява Рено Пирел, общоприет управител на Renault Nissan в България. Той сложи началото на самодейността дружно министър Лиляна Павлова.

 rn_bgeu-zoe3

За акцията бяха конфигурирани зарядни станции от Schneider Electric за електрически автомобили на летище София, които остават разполагаем на аерогарата. Партньорите в огромната самодейност чакат броят на електрическите коли в България да се усили от 700 до 30 000 в идващите няколко години. В последно време се записва доста нарастване на продажбите на електрифицирани и хибридни коли у нас, като се чака търсенето им да се повишава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР