Задминахте и Борисов.С тези думи лидерката на БСП Корнелия Нинова

...
Задминахте и Борисов.С тези думи лидерката на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Задминахте и Борисов. БСП видя раздаване на пари само на наши общини

" Задминахте и Борисов. "

С тези думи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към ръководещите с рецензията, че се готвят да раздават пари от бюджета единствено на " наши " кметове. Нинова взе мотив от писмо, получено през вчерашния ден от кметовете, в което от финансовото министерство желаят в най-кратки периоди изложение на предпочитаните за общините планове. Мнозина градоначалници обаче нямали тази подготвеност, твърди тя. Което по думите й значи, че в бюджет `24 пари за тях няма да има. Ето за какво и социалистите желаеха незабавно чуване на финансовия министър Асен Василев. Но получиха такова едвам в петък - и то след приемането на данъчните закони - част от бюджетната процедура.

Нинова сподели шаблонното писмо от парламентарната естрада.

" Вчера от Министерството на финансите е изпратено писмо до всички кметове: " Във връзка с създаване на проектобюджета за 2024 година е належащо да попълните и изпратите в Министерство на финансите формуляр за финансиране на финансови разноски на предпочитан обект от техническа инфраструктура, обществена общинска благосъстоятелност, здания, уреди и са изредени пътища, улици, реорганизация, създаване на ВИК систематични и уреди, главен ремонт на здания, детски градини ", цитира Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ това писмо е изпратено през вчерашния ден на обяд в 12:30 часа.

" Един час по-късно някой си служител от МФ изпраща второ писмо на кметовете: Писмото, което получихте, към момента няма наш произлязъл номер, не се знае дали в границите на днешния ден ще бъде подписано от министъра на финансите и изведено, тъй че изпращайте готовите си форми на мейла, а придружителното писмо след това ", продължи Нинова.

По думите й обаче има кметове, които не могат да си създадат още екипите, не са определени ръководители на общински препоръки.

" Който си е предал плановете през вчерашния ден до вечерта, ще бъде включен в бюджета и ще бъде финансирана неговата община. Който не ги е предал – край,  коментира Нинова. Хайде да забележим какъв брой кметове и кои са ги предали. Искате ли да се обзаложа, че са ги предали единствено кметове на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които са чакали този инструктаж, подготвени с документите, и са изприпкали в МФ ", уточни лидерката на Българска социалистическа партия.

И насочи нещо като зов:  " Обръщам се към Политическа партия и Демократична България - Кирил Петков, Христо Иванов, в миналото, когато работехме дружно, ние започнахме да се борим с този модел на финансиране и обири през общините, тъй като това е кражба от всеки български жител, сподели Нинова. Продадохте силата на митинга от 2020 година, в този момент продавате и кметовете си, сподели Нинова. Тя попита дали Васил Терзиев, както и кметовете им в Благоевград и Варна, са подготвени с плановете си. "

Припомняме, че кабинетът готви специфичен фонд за финансиране на общиннски планове, които са към този момент направени - т.е. в напреднала фаза.

В хода на предизборната акция, а и по-късно, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сложи ултиматум за поддръжка за кабинета - да се разпишат предпочитаните за него планове " поименно " в бюджета.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР