Задействана е процедурата по събарянето на опасна сграда в центъра

...
Задействана е процедурата по събарянето на опасна сграда в центъра
Коментари Харесай

Задействана е процедурата по събарянето на опасна сграда в центъра на Перник



Задействана е процедурата по събарянето на рискова постройка в центъра на Перник. Девет години след земетресението една от най-пострадалите постройки, в която се обитаваше гимназията по облекло и туризъм, ще бъде разрушена, а на нейно място ще бъде построен съвременен юношески център.

За да се спазят законовите разпореждания и да се подсигурява сигурността, преди да бъде съборена постройката на бившето учебно заведение би трябвало да се изготвят проект за сигурност и здраве и проект за ръководство на строителните работи.

Предвид местоположението и  близостта й до улицата и тротоара е предоставен и план за краткотрайна организация на придвижването по време на демонтажните действия, оповестиха от общината.

Изграждането на бъдещия юношески център е по програмата " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи ". Младежкият център ще развива разнородни просветителни, културни и цивилен начинания, действия за реинтеграция на отпадналите и застрашените от отпадане от просветителната система, взаимни действия и обмяна на опит с другите юношески центрове в страната и чужбина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР