Задава се глобален недостиг на презервативи, предупреди най-големият в света

...
Задава се глобален недостиг на презервативи, предупреди най-големият в света
Коментари Харесай

Най-големият производител на презервативи спря заради епидемията, очертава се глобален недостиг

Задава се световен дефицит на презервативи, предизвести най-големият в света производител на кондоми, откакто ограниченията против разпространяването на ковид го принудиха да спре произвеждане, съобщи Ройтерс.

Малайзийската компания "Карекс " (Karex) създава всеки пети презерватив в света. През последните 10 дни не е създал нито един в трите си малайзийски завода, поради ограничаващите ограничения по отношение на ковид, наложени от държавното управление.

Това към този момент съставлява дефицит на 100 милиона кондома, които по света се продават от марки като "Дюрекс " (Durex), доставят се на държавни здравни системи, като английската, или се разпределят от стратегии като Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

Ще станем очевидци на международен дефицит на презервативи на всички места, което ще бъде ужасно, сподели пред Ройтерс тази седмица основният изпълнителен шеф на "Карекс " Го Миа Киат.

Притеснявам се, че за доста филантропични стратегии в Африка дефицитът няма да бъде единствено две седмици или месец. Можа да трае месеци, сподели той.

В Малайзия инфектираните с ковид са 2161, а умрелите са 26. Мерките за изолираност ще бъдат в действие до 14 април.

Други страни огромни производители са Китай, откъдето потегли коронавирусът и докара до всеобщо затваряне на фабрики, Индия и Тайланд, които едвам в този момент регистрират повишение на броя на инфектираните.

Производителите на други извънредно значими произведения като медицински ръкавици също имат компликации в активността си в Малайзия.

Го сподели, че "Карекс " е подал молба до държавното управление да получи позволение да работи при специфични условия. Малайзия позволява работата на други производители на артикули от първа нужда с понижени на половина служащи.

Хубавото е, че търсенето на презервативи към момента е доста огромно, тъй като без значение харесва ли ви или не, към момента е нещо значимо, с което хората би трябвало да разполагат, сподели Го.

Вероятно при тази обстановка хората не възнамеряват деца. Сега не е моментът при толкоз огромна неустановеност, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР