Задържаният за обира на банкомата в Сапарева баня вече е

...
Задържаният за обира на банкомата в Сапарева баня вече е
Коментари Харесай

Задържаният за обира в Сапарева баня вече е обвиняем, във взривения банкомат имало 9000 лева

Задържаният за обира на банкомата в Сапарева баня към този момент е обвинен. Прокуратурата в Дупница изнесе детайлности към обира, след който в четвъртък полицията предприе огромна интервенция за издирването на други трима причинители, които още не са открити, откакто изоставиха автомобила си и избягаха в гориста околност край село Боснек.

Вчера се появи информация, че задържаният не е бил с останалите трима и е заловен на адрес в Перник. Стана ясно и каква е била точната му роля - пилотна кола, която да следи за безпряпятствено прекосяване на съучастниците му.

Сумата, пък която отмъкнали обиржиите е 9 000 лв. съгласно прокуратурата.

Ето и какво тъкмо гласи известието на прокуратурата:

Районна прокуратура - Дупница е привлякла в качеството на обвинен Г. Динев (на 34 години) за осъществено от него закононарушение по член 195, алинея 1, т. 3, прочие 1, т. 4, прочие 1, вр. член 194, алинея 1, вр. член 20 от Наказателен кодекс.

На 09.11.2017 година, към 03:20 ч., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „ Княз Борис I ", в съучастничество с Т. Богданов, К. Микев и Кр. Йорданов, в качеството му на помощник, обвиненият Динев съзнателно улеснил незаконно лишаване на непозната движима движимост. Той управлявал лек автомобил „ Фолксваген Кади " и осигурявал безпрепятственото напредване на различен лек автомобил - марка „ БМВ Х5 ", с който било осъществено незаконното действие. Чрез взривяване на вратата на АТМ - устройство бил лишен сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лв..

Обвиняемият Динев е арестуван с разпореждане на прокурор в РП-Дупница за период до 72 часа.

За закононарушението, в осъществяването на което е упрекнат, законът планува наказване „ отнемане от независимост " от една до 10 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР