Задържаният за непристойни действия пред малолетни дупничанин Костадин Андонов остава

...
Задържаният за непристойни действия пред малолетни дупничанин Костадин Андонов остава
Коментари Харесай

Извратенякът, преследвал гол момиченца из Дупница, загази здраво

Задържаният за непристойни дейности пред малолетни дупничанин Костадин Андонов остава в ареста. Младият мъж се разкая пред съдията и прокурора и се извини на ученичките и родителите им, все пак магистратите го оставиха зад решетките.

Днес наблюдаващият прокурор по случая Анета Стоева изиска от арбитър Страхил Гошев да наложи най-тежкото наказване за К. Андонов “задържане под стража ”, оповестява struma.bg.

Андонов беше арестуван първо за 24 часа с полицейска заповед, след което мярката му бе удължена за 72 ч. К. Андонов беше докаран от ареста в Кюстендил, където е бил превозен в сряда. Преди това е бил прегледан от доктор от Спешен център – Дупница, защото се оплаквал от болки в главата след удар от родител при задържането му. След прегледа, осъществен в килията, лекарят е решил, че може да бъде превозен до Кюстендил, защото е в положително общо положение.

Преди да влезе в правосъдна зала, бащата на К. Андонов – Стефан Андонов, който работи в Спешен център – Сапарева баня, съобщи:

“При задържането на сина ми пред дома ни в Дупница един от родителите го е блъснал по главата и синът ми пада. Тогава служителите на реда са налягали върху него, с цел да не го пребият родителите. Съседи ми споделиха, че имало и някакъв с пушка… Много звук се подвигна, сякаш синът ми е най-големият нарушител, не е изнасилил, няма засегнати, в случай че е отговорен, да го осъдят ”, съобщи бащата.

К. Андонов беше въведен в правосъдна зала от трима охранители от съда с белезници на ръцете. Баща му изиска от съдията да му бъдат свалени белезниците с думите: “Моля ви, свалете му белезниците, не е умъртвил човек ”, и молбата му беше почетена.

По време на правосъдното съвещание К. Андонов се обърна към арбитър Страхил Гошев с думите: “Искам благосклонност! Това повече няма да се повтори. Извинявам се и се разкайвам за стореното от мен на родителите и децата им. Съжалявам за постъпките си ”.

Прокурор Анета Стоева пледира за най-тежката мярка “задържане под стража ” с претекста, че К. Андонов е правил непристойни дейности за нескончаем интервал, като е преследвал ученички край дупнишки учебни заведения със личния си автомобил и с автомобила на дамата, с която живее на фамилни начала.

„ До момента са подадени три тъжби против обвинения. Въпреки че е с чисто правосъдно минало, К. Андонов може да извърши още нарушавания на закона ”, съобщи прокурор А. Стоева. Тя акцентира и създалото се публично напрежение в Дупница от постъпките на К. Андонов, които са публично аморални и не отговорят на нормите на държание.

Назначеният за длъжностен бранител юрист Караколев пледира пред съда К. Андонов да бъде пуснат под гаранция, защото следствието е към момента в начален стадий и няма задоволително доказателства против него.

Съдията попита обвинения за какво се е държал по този начин пред децата и има ли причина за държанието му. К. Андонов съобщи: “Работя в склад на огромен хранителен магазин. Напрежението е голямо, върша и ремонт на къщата си след пожар. Всичко това ме докара до стрес и по някакъв метод съм изпускал парата, като върша тези неща пред ученички. Виновен съм и отново се оправдавам на всички ”, заяви Андонов.

Освен татко му в залата беше и дамата, с която К. Андонов живее на фамилни начала. Тя се разплака, откакто съдия Гошев постанови непрекъсната мярка “задържане под стража ” с претекста, че в случай че бъде пуснат на независимост, може са продължи с непристойното си държание.

Разследващият орган би трябвало да изиска да му бъде направена психиатрична експертиза.

Решението на Районен съд може да се апелира в тридневен период в Окръжен съд – Кюстендил.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР