Задържаният в Китай бивш шеф на Интерпол е разследван за

...
Задържаният в Китай бивш шеф на Интерпол е разследван за
Коментари Харесай

Бившият шеф на Интерпол е разследван за получаване на подкуп

Задържаният в Китай някогашен началник на Интерпол е разследван за приемане на рушвет, оповестиха китайските управляващи, представени от Би Би Си.
 Директорът на Интерпол подаде оставка след потвърждението на Китай, че го проверява  Китай удостовери: Шефът на Интерпол е арестуван и разследван
Мън Хунвей, който е и заместник-министър на публичната сигурност на Китай, беше обявен за липсващ, откакто отпътувал от Франция, където е седалището на Международната организация на престъпната полиция,  за Китай.  

Според китайския в. " Саут Чайна морнинг пост ", представен от Българска телеграфна агенция, Мън Хунвей е бил арестуван за разпит незабавно след идването си в Китай на 29 септември.

Съпругата му беше сложена под полицейска протекция, откакто получила закани.

" Мън Хунвей, заместник-министър на публичната сигурност на КНР, е обвинен в нарушение на закона. В момента държавният комитет по надзора го ревизира ", заяви на уеб страницата си Централната комисия за дисциплинарна ревизия към китайската комунистическа партия.

В изказването във връзка следствието китайските управляващи оповестиха, че случилото се е " вярно, умно и демонстрира решителността на администрацията на президента Си Дзинпин да продължава битката си с корупцията ".

Не се прецизира дали обвиняванията против Мън имат връзка със отговорностите му в министерството, или с функционалностите, изпълнявани от него в Интерпол. Не е конкретизирано също дали е подложен под стража.

От Интерпол пък оповестиха в неделя, че са получили оставката на Мън Хунвей. С нея той е показал за собствен правоприемник вицепрезидента Ким Джонг-янг от Южна Корея за краткотрайно изпълняващ длъжността. 

Нов началник на Интерпол за оставащите две години от мандата на Мън Хунвей ще бъде определен на общото заседание в Дубай идващия месец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР