Задържаният в Бургас 24-годишен мъж за убийството на майка си

...
Задържаният в Бургас 24-годишен мъж за убийството на майка си
Коментари Харесай

Синът на убита учителка: Унищожих ѝ бъбрека, исках да я приключа по-бързо

Задържаният в Бургас 24-годишен мъж за убийството на майка си е нанесъл няколко десетки удари с ножове по тялото ѝ.

" Става въпрос за едно зверско ликвидиране, един извънредно безчовечен акт ", каза на ексклузивен брифинг в понеделник окръжният прокурор Георги Чинев.

Убитата е 64-годишната учителка Радка Гешева - извънредно почитан и влиятелен преподавател, показаха от прокуратурата в Бургас.

„ Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Нанесъл е пострадвания в региона на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е споделил: „ Унищожих ѝ бъбрека ”.

Не проявява никакво страдание, не се разкайва, напротив - невъзмутимо декларира, че е „ желал „ да завърши " майка си бързо, по-хуманен метод. За задачата в началото се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала опозиция, ножът се е счупил и по-късно е почнал да нанася удари по тялото ѝ ", разясниха от обвиняването.

Убийството е осъществено на 21 януари. Около 4,00 часа сутринта е получен сигнал за намушкана жена в жилище на ул. " Шейново " 42. Жената е открита без признаци на живот. В жилището е бил и синът ѝ - 24-годишен мъж с букви Г. Г., престъпно проявен. Той е направил цялостни признания, показва Българска телеграфна агенция.

Майката и синът живеели на разнообразни адреси. Тя отишла в квартирата на сина си, тъй като по-рано той се оплакал, че не се усеща добре. 

През предходната година 24-годишният мъж няколко пъти е бил настаняван в Центъра за психологично здраве в Бургас. Последно е лежал там през месец май, уточни директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

Георги Чинев уточни, че на Г. Г.е повдигнато и предявено обвиняване за ликвидиране с особена свирепост и изключително непосилен за жертвата метод. За убийството са употребявани два ножа. Самият Г. Г. разказал, че преди да вземе ножа, четири часа е гледал втренчено майка си. Първоначално е желал да пререже гръкляна ѝ, тя се съпротивлявала, ножът се е счупил, по тази причина прибягнал към потреблението на втори, с който нанесъл десетки удари в гърба, бъбреците, краката.

" Ние, като хора с значително опит сме се сблъсквали с доста жестоки убийства - само че това можем да го назовем венец на жестокостта ", съобщи прокурор Чинев. Той описа, че по време на разпита причинителят на убийството не е показал страдание и разкайване.

Ще бъде назначена нарочна експертиза, която да откри дали Г. Г. е съответен. Мъжът е употребявал редовно опиати. Към момента от полицията и прокуратурата смятат, че няма съображение да се счита, че е имал съизвършител.

Майката няколко пъти е търсила помощ от институциите за настаняването на Г. Г. в профилирано заведение за неговото лечение. Настаняван е общо седем пъти. Няма подавани сигнали от неговите родители за експанзия от негова страна. През 2017 година Г. Г. е арестуван за владеене на опиати. Експертизата би трябвало да откри също дали дългогодишна приложимост на опиати е отключила психическо разстройство. 

От полицията прецизираха, че сигналите за осъщественото ликвидиране са два. Първият е подаден от другар на Г. Г., на когото споделил, че е умъртвил майка си. След две минути в полицията постъпва и втори сигнал - от самия причинител. Той не е подхванал стъпки за укриване и тичане от мястото на престъплението.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР