Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка и

...
Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка и
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на София Радослав Димов подаде оставка, напуска съдебната система

Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка и напуща правосъдната система, заяви NOVA. По неофициална информация аргументите за това са персонални. Неговото име беше забъркано с убития в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса.
 
Радослав Димов беше определен за апелативен прокурор на София през септември 2019 година Преди това той оглавяваше Софийската районна прокуратура. Димов самичък изиска и беше изслушан от Прокурорската гилдия през февруари, откакто гръцки предприемачи намесиха името му в абсурда към Нотариуса. " Искам, по този начин да се каже, да си изчистя името и за пред мен, фамилията ми и децата ми ”, сподели тогава той.
 
Като някогашен областен прокурор на София Димов изясни, че е чувал за Мартин Божанов, само че не го познавал персонално. " Чувал съм за него, несъмнено, всички са чували в Районната прокуратура и в Районния съд, допускам. Знам, че е лъжец ”, съобщи пред кадровиците той.
 
След убийството на Божанов гръцкият предприемач Анастасиос Дикос описа пред медии по какъв начин бизнесът на корабния магнат Джон Кустас е бил подложен на тормоз от хора, близки до Нотариуса. Дикос твърдеше, че Радослав Димов се е обадил на техния юрист Александър Червеняков и му споделил: " Във връзка с един проблем, който имаш с твои клиенти гърци, да се срещнем, с цел да забележим по какъв начин да го решим ". Но такава среща била отказана.
 
Същевременно в отчет, показан на депутатите от краткотрайната парламентарна комисия, която трябваше да обясни всички обстоятелства и условия за нерегламентирано въздействие в правосъдната система на групата на Божанов, също се загатваше името на Радослав Димов.
 
Оставката ще бъде прегледана на Прокурорска гилдия към Висшия правосъден съвет идните дни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР