Задържаният с подкуп служител на Гранична полиция Янко Серафимов беше

...
Задържаният с подкуп служител на Гранична полиция Янко Серафимов беше
Коментари Харесай

Откараха по спешност в болница служителя на Гранична полиция, задържан с подкуп

Задържаният с рушвет чиновник на " Гранична полиция " Янко Серафимов беше откаран по неотложност в болница. При ареста му той бил ритнат в остаряла огнестрелна рана на крайници, която се възпалила, изясни неговият юрист. Според юриста му при задържането на Серафимов е употребена несъразмерна мощ.

" Употребената мощ при задържането му видяхме, че има доста нанесени удари по крайници, раздрани бяха облеклата му, сега кракът му е тройно надут, в сравнение с е естественото, от този момент не може да си събуе панталона. Присъствах на снемането на отпечатъци, на снемането на тъкмо такива следи, нямаше такива следи ", сподели Бойко Найденов, юрист на Янко Серафимов.

Минути преди да стартира правосъдното съвещание по мярката му за неотклонение Серафимов беше откаран с кола за спешна помощ към Министерство на вътрешните работи болница.

Съдът установи, че до началото на правосъдното съвещание не е постъпила изисканата информация за здравословното положение на обвинения и отсрочи делото за на следващия ден в 11:30 часа.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест на Серафимов, който е упрекнат за рушвет. 72 часа от задържането му изтичат на следващия ден.

На 11 ноември в центъра на София при акция на дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи и Софийска градска прокуратура той беше арестуван с рушвет от 2000 лв..

Стана ясно, че е изискал рушвет за контракт с обща стойност под 30 хиляди лв.. Парите са били разказани и белязани, а мястото, на което ги взел, е било проследено, заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя изясни, че през цялото време по случая дружно работят прокуратурата, следственият отдел към нея и Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи.

Подкупът е пожелан от представител на компания, която се занимава с доставка на особено съоръжение за потребностите на гранична полиция. Според наши източници става дума за GPS-оборудване.

Става дума за така наречен директно договаряне, изясни зам.-градският прокурор на София Чавдар Пастованов. Това значи, че сумата е под 30 000 лв., защото при по-високи стойности се организира социална поръчка.

" За рушвет е обвиняването. Беше основана доста добра организация, със следователи, в това число чиновници на вътрешна сигурност, и в границите на няколко дни бяха извършени много интензивно процесуално-следствени дейности, които бяха сполучливи и в огромна степен потвърдиха поискването и приемането на въпросния рушвет ", сподели Чавдар Пастованов.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР