Задържаните след сблъсъка между двете ромски фамилии в Девин вече

...
Задържаните след сблъсъка между двете ромски фамилии в Девин вече
Коментари Харесай

Обвинения за купуване на гласове в Девин: Серго Ковачев събира личните ни карти срещу 20 лева


Задържаните след конфликта сред двете ромски семейства в Девин към този момент са освободени, само че напрежението остава.

От фамилия Бадеви демонстрираха в ефира на bTV, че са събрали 180 персонални карти за правене на подписка за изселване на фамилия Кирови.

В отговор последваха обвинявания за пазаруване на гласове и нови закани за разпра.

„ Говорихме с кмета. С региона сме говорили. Още през вчерашния ден сме звъннали, споделиха да се съберат персонални карти. Има си други хора, които си ги събират. Те за два часа ще го създадат това “, разясниха от фамилия Бадеви.

Според Кирови обаче задачата е пазаруване на гласове за изборите на 2 април.

" Иска от нас карти и ни дава по 20 лв. Серго Ковачев. Той се занимава с тези работи в този момент, като има избори. Не знаем за кого ги събира - за който му дава, който му хвърля “, разясниха представители на фамилия Кирови.

„ Аз съм цялостен очевидец. До скоро мой братовчед нямаше 30 години персонална карта. Даде му 300 лв., отиде в общината, че имал някакви хора и му изкара персонална карта. 300 лв. му е дал пари пред очите ми “, добави още той.

„ Това е информация, получена през вашия ефир, след което незабавно са подхванати дейности от чиновниците на РПУ Девин. Община Девин - в лицето на кмета, няма спогодба за събирането на тези персонални карти, това е някаква клевета “, съобщи инж. Николай Юруков, заместник-кмет на Девин.

А до напрежението в сряда се стига след закана във Facebook.

" Щял да ме праща в болничното заведение за 20 дни и ми демонстрира меч, сабя. Иска да идва с нея да ме заколи и аз се включих в неговия лайф и му споделих щом си решил - заповядай ", описа Рачо Бадев.

" Първо Рачо Бадев се е заканил за мен, че ще ме прати мен в кома и аз, откакто изпих 50 грама ракия и споделих, че ще го пратя. Счупиха ми камиона. Двамата братя бяхме арестувани за 24 часа. Едно дърво съм взел, а в техните ръце имаше брадви, колове, лопати и кирки, пред служителите на реда започнаха да хвърлят “, разяснява Атанас Киров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР