Задържаните са 7, съобщава се и за петима ранени полицаи

...
Задържаните са 7, съобщава се и за петима ранени полицаи
Коментари Харесай

Ранени и задържани по време на продължаващите размирици в Холандия срещу мерките за Covid-19

Задържаните са 7, оповестява се и за петима ранени служители на реда
Нови безредици в Холандия против противоепидемичните ограничения на фона на възходящите случаи на Covid-19 в Европа.

Демонстрантите хвърляха пиротехнически произведения по полицейските чиновници и палиха колела в Хага, предават международните организации.

До безредиците се стигна ден, откакто полицията стреля по протестиращи в Ротердам, при безредици по време на митинги против локдауна. Полицията заяви, че през прозореца на кола за спешна помощ, пренасяща пациент, е хвърлен камък.

Служителите на реда са разгласили информация в Туитър за петима ранени служители на реда като единият е откаран с кола за спешна помощ с пострадване на коляното.

Най-малко 7 са задържаните в Хага.

На други места в страната два футболни мача бяха спрени за малко, откакто последователите нахлуха на терена, написа Би Би Си. На почитателите е неразрешен достъпа до стадионите поради новите правила за ковид.

Холандия наложи триседмично отчасти блокиране предишния уикенд, откакто записва рекорден скок в случаите на Covid. Баровете и заведенията за хранене би трябвало да затварят в 20:00 часа, а почитатели на спортни събития не се позволяват.

Хиляди стачкуващи също излязоха на улиците в Австрия, Хърватия и Италия, защото гневът се надигна поради новите ограничавания.

Във Виена десетки хиляди излязоха на митинг със флагове с надписи „ Свобода “ и „ Съпротива “.

В Хърватия хиляди стачкуваха в столицата Загреб, с цел да покажат гнева си от наложителните имунизации за служащите в обществения бранш, до момента в който в Италия няколко хиляди протестиращи се оповестиха против зеления документ, нужен на работните места и в градския превоз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР