Задържаните при зрелищна акция в центъра на Велико Търново трима

...
Задържаните при зрелищна акция в центъра на Велико Търново трима
Коментари Харесай

Арестуваните във Велико Търново тествали автомат Калашник в квартал с хора

Задържаните при зрелищна акция в центъра на Велико Търново трима мъже са тествали военен автомат " Калашников " със пукотевица в жилищен квартал с близо 30 хиляди поданици.

Оръжието е благосъстоятелност на 26-годишен мъж от град Попово, а дружно с него в джип са пътували още двама мъже - водачът от Горна Оряховица и сателит от Етрополе.
 Трима арестувани при спецакция във Велико Търново, продавали оръжие (видео) Виж още
" Мъж на 26 години от Попово е с повдигнато обвиняване за нелегално владеене на автомат " Калашников " във Велико Търново ", заяви на конференция комисар Христо Христов, заместник-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.

В четвъртък към 17.30 часа трима души бяха хванати на оживено място пред автобусна спирка на бул " Никола Габровски " в регионалния град, след сигнал, че са произвели изстрел в региона на кв. Бузлуджа ".

Днес от полицията и от Районната прокуратура прецизираха, че от тримата арестувани, които са от Попово, Горна Оряховица и Етрополе, и са престъпно проявени, в ареста остава мъжът от Попово, който е притежател на оръжието, с което е бил създаден един изстрел в гориста околност в покрайнините на квартала.

" Все още не е открит произходът на оръжието, което е със заличени фабрични номера ", акцентира наблюдаващият прокурор Цанко Ганчев.

Разследващите работят по няколко версии, като една от тях е, че изстрелът е създаден за да бъде тестван автоматът, който е бил подготвян за продажба.

Предстои да бъде уголемен периметърът на лицата с допустима съпричастност към действието, както и следствие дали с противозаконното оръжие е било осъществено друго закононарушение обратно във времето.

" Задържаният обвинен е осъждан за обир и е изтърпявал условно наказване, сегашното действие е осъществено в периода на тестване, за което плануваното наказване от Наказателния кодекс е отнемане от независимост за период от 2 до 8 години ", означи ръководителят на Районната прокуратура Тихомир Шабов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР