Задържаните мигранти идват от Сирия и са преминали нелегално границата

...
Задържаните мигранти идват от Сирия и са преминали нелегално границата
Коментари Харесай

Арестуваха дрогиран сириец, превозвал мигранти край Шумен

Задържаните мигранти идват от Сирия и са минали незаконно границата сред Турция и България

Мъж, превозвал 7 мигранти от Сирия, е арестуван край Шумен, оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.

Предстои на 27-годишния сирийски жител със статут на краткотрайно пребиваващ в Република България да бъдат повдигнати още две обвинявания – за държане на високорискови наркотични субстанции и за ръководство на МПС след приложимост на неразрешени вещества. При инспекция у него е открито малко количество синтетична дрога, а пробата за приложимост на опиати бил позитивен. Районната прокуратура в Шумен ще внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на сирийския жител.

Срещу останалите седем непознати жители има формирани бързи производства от Наказателен кодекс.

Според информацията, предоставена от арестуваните мъже, всички те идват от Сирия и са минали незаконно границата сред Република Турция и Република България на неустановено все още място. Чужденците са пълнолетни на възраст сред 18 и 30 години. Те са привлечени към наказателна отговорност за осъщественото от тях закононарушение и са арестувани за период до 72 часа. Очаква се в периода за предварителното им задържане работата по бързите производства да завърши.

Разследването и по формираното досъдебно произвеждане, и по бързите производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Шумен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР