Задържани са поне 12 души като се очаква да има

...
Задържани са поне 12 души като се очаква да има
Коментари Харесай

Арести след трусовете в Турция заради “компромиси в строителството”

Задържани са най-малко 12 души като се чака да има още, откакто прокурорът в Диарбекир, една от 10-те югоизточни провинции, наранени от земетресението, издаде заповеди за арест на 29 души, заяви държавната осведомителна организация.

Този ход идва, откакто тази седмица турски политици дадоха обещание да проверяват неприятното качество на строителството след земетресението, което умъртви повече от 21 хиляди души в Турция и още хиляди хора в прилежаща Сирия. Турският министър на правораздаването Бекир Боздаг сподели по-рано тази седмица, че " всички, които са показали немарливост, ще бъдат подведени под отговорност ". 

Строителни инженери споделиха, че доста строителни планове в югоизточната част на Турция са били подхванати с незадоволителна отбрана против земетресения в район, за който е известно, че има сеизмична интензивност.

Огромните национални строителни планове бяха признак на двете десетилетия на Ердоган като водач на Турция, само че негови съперници неведнъж са го подлагали на критика поради компромисите в качеството на строителството и податливост към възлагане на контракти за осъществяване на близки лица.

Според формалните данни строителството съставлява към 5 % от икономическата продукция на Турция. Съществува песимизъм към това дали строителният бранш ще бъде разчистен, поради значимостта му в южната ни съседка. Възможно е няколко " гнили ябълки " да бъдат обект на гонене. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР