Задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, както

...
Задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, както
Коментари Харесай

Евродепутати: Арестът на Бойко Борисов е незаконен

Задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, както и обиските в домовете им, са в прорез с върховенството на закона.

Такова е заключението на евродепутатите, взели участие в проучвателна задача в България, оповестиха от Европейската национална партия (ЕНП). Нейните представители Моника Холмайер и Йерун Ленаарс бяха у нас при започване на седмицата.

Евродепутатите ще зададат въпроси на Европейската комисия, свързани със законосъобразността на случилото се.

Те се срещнаха в в София с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев, премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков. Заключението на депутатите е, че задържанията и обиските не са в сходство със законодателството и с върховенството на закона.



„ Не е добре, в случай че някой се пробва да наруши законодателството и след това да каже: „ Нарушавам законодателството, нарушавам върховенството на закона, тъй като желая да защитя върховенството на закона.” Ако желаеме да защитим върховенството на закона всички ние би трябвало да действаме в сходство с върховенството на закона “, сподели Моника Холмайер, която е председателка на Комисията по бюджетен надзор в Екологичен потенциал.

Тя била смаяна от обстоятелството, че човек, упрекнат в съществени закононарушения, се явява очевидец.

„ Трите арестувания и обиските не бяха в сходство с върховенството на закона на Европейски Съюз, не бяха в сходство с българското законодателство “, посочи тя.

Йерун Ленаарс от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи също удостовери незаконосъобразността на задържанията и обиските- по думите му е имало потребност събраната от евродепутатите информация да бъде оценена и разисквана в Брюксел.

„ Една политическа мощ в държавното управление се пробва да унищожи опозицията и да каже, че предходното държавно управление е отговорно за корупцията “, добави Моника Холмайер.

Според двамата евродепутати Европейската прокуратура би трябвало да работи умерено и без интервенция от страна на българското държавно управление.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР