Задържане на въглеродните съединения в горите, тревните площи и влажните

...
Задържане на въглеродните съединения в горите, тревните площи и влажните
Коментари Харесай

Давос 2020: Кои са пътищата за възстановяването на Земята?

Задържане на въглеродните съединения в горите, тревните площи и влажните зони в света могат да обезпечат до една трета от намаляването на излъчванията до 2030 година за реализиране на задачите на Парижкото съглашение за климата. Това е част от проекта за възобновяване на Планетата, обрисуван на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос. Припомняме, че втори ден огромните политически играчи разискват бъдещето на човечеството в швейцарския курорт. През тази година главният акцент на форума е обвързван с световните старания за справяне с рецесиите на изменението на климата и възобновяване на биоразнообразието.
По време на поредицата от срещи бе стартирана самодейността 1t.org, целяща да подкрепи международната общественост на водещи държавни управления, световни бизнеси и гражданското общество за възобновяване на флората на земята посредством засаждането на милиони дървета и други растителни типове.

Инициативата си слага за цел също по този начин да взе участие в трансформирането на енергийната и тежката индустрия, като се насочат старания във връзка с връщането към живот на незалесени територии - в това число земи, възстановяващи се от пожари, на правилото на вторичната сукцесия.
Клаус Шваб, създател и президент на Световния стопански конгрес, съобщи: „ Следващото десетилетие би трябвало да види невиждани равнища на съдействие, в случай че желаеме да реализираме задачите на световния климат, биоразнообразието и устойчивото развиване. 1t.org показва значим образец за това по какъв начин заинтригуваните страни от всички области на живота и всички възрасти могат да работят дружно за реализиране на единна, световно значима цел ".
В особено послание президентът на САЩ Доналд Тръмп разгласи поддръжката си за самодейността от страна на Вашингтон. „ Радвам се да оповестя, че САЩ ще се причислят към самодейността „ Един трилион дървета “, стартирана тук на Световния стопански конгрес. Ще продължим да демонстрираме мощно водачество във възобновяване, развъждането и по-доброто ръководство на дърветата и нашите гори ", акцентира Тръмп.

Емисиите на парникови газове доближиха рекордните 55,3 гигатона на CO2-еквивалент през 2018 година Според отчет на Организация на обединените нации за околната среда, опцията Земята да задържи изменението на климата под 1,5 градуса по Целзий значи, че би трябвало да понижим излъчванията с 55% сред 2020 и 2030 година При сегашните равнища на нездравословни излъчвания, нашият „ въглероден запас “ ще бъде привършен преди 2030 година.

Междувременно излъчванията на парникови газове не демонстрират признаци за повишение в близко бъдеще, разясняват специалисти на Световния стопански конгрес. Въпреки че тази прогноза не е изключително устойчива, природосъобразни решения оферират вероятност човечеството " да си закупи скъпо време " във връзка с въглеродния отпечатък. 
Залесяването, развъждането и растежа на един трилион дървета през идващото десетилетие редом ще е обвързвано с отделянето на 12 гигатона CO2 в атмосферата всяка година, като същите дървета обаче ще задържат до 205 гигатона CO2-еквивалент, когато пораснат. Като цяло се пресмята, че самодейността за залесяването може да обезпечи до една трета от нужните климатични решения до 2030 година за реализиране на задачата от 1,5 градуса по Целзий.
Още по тематиката може да откриете тук. А по какъв начин стартира Световният стопански конгрес, прочетете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР