Задържан е водач на турски тир, шофирал в силно нетрезво

...
Задържан е водач на турски тир, шофирал в силно нетрезво
Коментари Харесай

Задържан е пиян водач на турски тир, предложил подкуп на полицейските служители

Задържан е лидер на турски тир, карал в мощно нетрезво положение. Нарушителят предложил рушвет на полицейските чиновници, за да избегне инспекцията. Ключова роля за бързото определяне и прекъсване на 40-тонната товарна комбинация и предотвратяването на евентуален пътен случай изиграл навреме подаденият сигнал от лидер на различен автомобил.

Дамата уведомила автопатрула за видян на автомагистрала " Тракия “ водач на тир, който залита и хвърля кутийки от бира по платното. Полицейският екип реагирал стремително и спрял нарушителя след тунел " Траянови врата “ в посока София. При последвалата инспекция на влекача " Волво “ с хладилно полуремарке 54-годишният лидер подал на униформените паспорт с сложена в него банкнота от 20 евро, с която предложил да ги подкупи, да не изпълнят отговорностите си по работа и да продължи придвижването си с последна дестинация Германия.

Още при започване на извършения с него диалог полицейските чиновници открили, че мъжът е във очевидно нетрезво положение. Случаят неотложно е докладван в оперативната дежурна част на регионалната дирекция и на място е изпратена дежурна оперативна група. При тестването на лидера с дрегер, уредът отчел 2.86 промила алкохол в издишания от него въздух. След отвод да даде кръвна проба за разбор нарушителят е арестуван за период до 24 часа.

Паспортът ведно с намиращата се в него банкнота са конфискувани като материални доказателства. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 304А и по член 343Б, ал.1 от Наказателен кодекс. Действията по следствието не престават под надзора на съответните прокуратури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР