Задържан е водач на турски ТИР, шофирал в нетрезво състояние.

...
Задържан е водач на турски ТИР, шофирал в нетрезво състояние.
Коментари Харесай

Задържаха пиян турски тираджия, а той предложил подкуп 20 евро

Задържан е лидер на турски ТИР, карал в нетрезво положение. За да избегне инспекцията, той предложил рушвет на полицейските чиновници.

Ключова роля за бързото определяне и прекъсване на 40-тонната товарна комбинация изиграл подаден сигнал от лидерка на автомобил. Тя уведомила автопатрула за видян на автомагистрала „ Тракия “ водач на ТИР, който хвърлял кутийки от бира по платното.

Полицейският екип реагирал стремително и след тунел „ Траянови врата “ в посока София, подал сигнал на водача за прекъсване.

При последвалата инспекция 54-годишният мъж подал на униформените паспорт с сложена в него банкнота от 20 евро, с цел да избегне по-нататъшните дейности на полицейския екип и да продължи придвижването си с последна дестинация Германия.

Още при започване на извършения с него диалог станало ясно, че той е във очевидно нетрезво положение. Случаят неотложно бил докладван в оперативната дежурна част на регионалната дирекция и на място пристигнала дежурна оперативна група.

При тестването на лидера с дрегер, уредът отчел високо наличие на алкохол в издишания от него въздух. След отвод да даде кръвна проба за разбор мъжът бил арестуван за период до 24 часа.

Паспортът ведно с намиращата се в него банкнота са конфискувани като материални доказателства. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения. Действията по следствието не престават под надзора на съответните прокуратури.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР