Задържан е криминално проявен бургазлия, склонявал трима мъже към просия

...
Задържан е криминално проявен бургазлия, склонявал трима мъже към просия
Коментари Харесай

Битият от Динко мъж в Равда се оказа част от схема за просия. Организаторът е задържан

Задържан е престъпно проявен бургазлия, склонявал трима мъже към милостиня против заричане за положителни приходи, осведомят от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас.  

Задържаният (58 г.) провел система, в която всеки от просещите заемал несъмнено място. Единият от тримата – 55-годишен мъж от Ловеч всекидневно се представял за неработоспособен - с една ръка или без крайници, пребивавайки най-често на територията на Бургаски район, като с изключение на в Бургас и Равда, епизодично се появявал и в Созопол. Другите двама – на 30 и 59 години просели главно в Пловдив и Варна, като постоянно били ротирани от 58-годишния бургазлия. Задържавният договорил с тримата просещи друго съответствие при разделянето на " облагата “, като подсигурявал и превоза до " работното им място ", обясниха от полицията в Бургас.

58-годишният престъпно проявен бургазлия е арестуван за период до 24 часа.

Тримата просещи са разпитани в качеството на потърпевши " жертви на трафик ".

Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура по подготвеност. 

Припомняме ви, че на 6 август т. година бе публикуван клип на просещ мъж пред хипермаркет в Равда, представящ се за неработоспособен без крайници. На клипа се вижда по какъв начин различен мъж го събаря от количката и го издърпва от нея. Представящият се за неработоспособен се изправя на крайници и потегля в незнайна посока. Мъжът, който разобличи просещият " неработоспособен " бе задържан поради надменно държание. Тогава той сподели пред медиите, че няколко пъти съобщавал на виновните органи за измамата, само че никой не обръщал внимание на думите му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР