Задържан е 31-годишен мъж; работата по образуваното досъдебно производство продължава

...
Задържан е 31-годишен мъж; работата по образуваното досъдебно производство продължава
Коментари Харесай

Служители на ГДНП разкриха две наркооранжерии в столицата

Задържан е 31-годишен мъж; работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора на прокуратурата

Вчера, в хода на извършена на територията на столицата интервенция, чиновници на ГДНП са разкрили две наркооранжерии. На място те са открили и задържали 31-годишен мъж, занимавал се с развъждане на наркотични растения. Действията са извършени под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода им са осъществени процесуално-следствени дейности на два адреса в София. На единия, употребен от мъжа чартърен, криминалистите разкрили оранжерия със засадени 585 растения в напреднал стадий на развиване и оборудвана с въздухоотводи, поливна система, обезмирисители, лампи, суха маса и везни.
В рамките на интервенцията те открили, че мъжът има апартамент в затворен комплекс в столицата. При подхванатото претършуване на адреса, служителите на реда открили 172 растения, отглеждани в парници, оборудвани с влагоуловители, въздухомери, таймери.
На арестувания е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 354а и член 354в от Наказателен кодекс. По случая е формирано досъдебно произвеждане за развъждане и държане на наркотични субстанции /растения и работата по документирането му продължава под управлението на Софийска районна прокуратура.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР