Задържан до 72 часа и привлечен като обвиняем е 29-годишен,

...
Задържан до 72 часа и привлечен като обвиняем е 29-годишен,
Коментари Харесай

Арестуваха крупен измамник, прибрал 1 млн. лв. от 8 души в София

Задържан до 72 часа и притеглен като обвинен е 29-годишен, въвел в подвеждане осем души, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Разследване на чиновници от отдел „ Икономическа полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи довело до разплитане на измамата. Оперативната работа почнала по сигнал от мъж, излъган с огромна парична сума.

В хода на дейностите било изяснено, че пострадали от схемата са осем души.

Участникът в измамата подбирал хора, работещи на непрекъснати трудови контракти, искащи и подготвени да изтеглят заеми в размер на към 100 000 лв.. Обещавал им, че в случай че му дават сумите, ще ги влага, в къси периоди ще погаси заемите, а получената облага ще раздели поравно с тях.

Потърпевшите разбирали, че са жертва на машинация след към 1 месец, когато установявали, че заемите им не са погасявани.

В резултат на употребяваните своевременни оперативни начини икономическите служители на реда открили и задържали причинителя - 29-годишен. След отчет на събраните материали в Софийската районна прокуратура той е притеглен като обвинен по формираното досъдебно произвеждане. Наложена му е мярка „ задържане под стража “ за период до  72 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР