Задълженията на общините са около 200 млн. лева. Това съобщи

...
Задълженията на общините са около 200 млн. лева. Това съобщи
Коментари Харесай

Близо 200 млн. лева са задълженията на общините

Задълженията на общините са към 200 млн. лв.. Това заяви пред БНР Гинка Чавдарова - изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините.

Според проучване на Сметната палата от януари т.г., 56 от всички 265 общини в България имат отговорности, които надвишават 30% от личните им доходи за интервала 2015 - 2017 година. В отчета е регистрирана наклонността, че броят на българските общини с високи задължения ще се усилва. Повечето от дребните общини се борят с огромни проблеми, най-вече финансови.

Чавдарова съобщи, че няма промени в отговорностите на общините и това ще докара до усложнения при разплащания за електрическа енергия, вода и така нататък Притесненията на локалната власт са и за идния зимен сезон, за зимното поддържане, макар че има минимално нарастване на средствата за зимата. От сдружението на общините упорстват спомагателните пари на общините, които се дават с решение на Министерския съвет, да се разпределят на избрани правила.

"Това е обществен запас и в нашата централизирана страна, централно събрана, не е оставен по места, по тази причина нашето гледище е и тези средства да вървят по някаква ясна, транспарантна и разбираема система, по какъв начин и на кого в допълнение се разпределят ", изясни Чавдарова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР