Задължение на собствениците и ползвателите на частни имоти е да

...
Задължение на собствениците и ползвателите на частни имоти е да
Коментари Харесай

Какви са глобите за непочистен сняг пред частен имот

Задължение на притежателите и ползвателите на частни парцели е да почистват от лед и сняг териториите към постройките, сподели София Анета Савова от Столичния инспекторат пред Българска национална телевизия.

Тя напомни, че притежателите са задължени да наблюдават за чистотата към блоковете си освен при зимни условия.

„ Трябва да се направи лист от етажната благосъстоятелност за отговорностите на всеки един от ползвателите, в кой ден би трябвало да излезе, с цел да почисти мястото, където живеят – пред входа, към гаражите и пространствата, по които се придвижват до други публични територии “, изясни Анета Савова.

Тя акцентира, че за правенето на лист, задължението е на домоуправителя на входа. Тя подчертава и на рисковите ледени висулки, които се образуват по покривите и климатиците, които не са отведени в канализационната мрежа.

„ Затова се получават неприятни моменти, в които ние се чудим по какъв начин да се придвижим “, добави Савова.

 istock istock
Тя посочи, че при открито нарушаване, от Столичния инспекторат би трябвало да се свържат с домоуправителя.

„ Санкциите за непочистени прилежащи площи са 50 лева с фиш на място, защото територията, която е непочистена е доста друга. Когато се установи наново нарушаване на мястото, което е оставено непочистено и може да провокира произшествия или попречва свободното прекосяване, се стига и до акт, който може да бъде от 100 до 5000 лв. “, сподели Анета Савова.

Тя добави, че през вчерашния ден са наложени наказания за непочистен лед и сняг на притежатели и ползватели в регионите „ Слатина “ и „ Сердика “.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаВъвеждат нови такси за парцелите Нови промени за етажната благосъстоятелност и професионалните домоуправители санкции домоуправител сняг частен парцел .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР