"Задължение на пилота е да си огледа машината преди всяко

...
"Задължение на пилота е да си огледа машината преди всяко
Коментари Харесай

Бивш шеф на авиокомпания обясни какво е трябвало да направи пилота на българския Боинг

"Задължение на водача е да си огледа машината преди всяко политане. Ако е имало забележими белези, че може да се спука гумата, водачът е нямало да излети, тъй като в действителност може да бъде и съдбовно едно такова произшествие ". Това сподели някогашният министър на превоза и някогашен изпълнителен шеф на самолетна компания Кристиан Кръстев в ефира на Нова тв по отношение на спешно кацане на български аероплан на летището в Израел.

„ Израел ни направиха едно показно по какъв начин би трябвало да се работи в такива обстановки. Тук приказваме и за доста по-сериозни благоприятни условия и за доста по-богата страна, само че и страна, която живее в доста рискова зона. При нас с всички проблеми, свързани с защитата, с военната авиация, мисля, че нямаме тази техническа възможност”, сподели още той.

„ В сходни обстановки при кацане се употребяват оптимално моторите, с цел да може да се понижи скоростта до най-малко. Също по този начин се употребява и въздушната спирачка. Ако се знае, че в ляв или в десен колесник има натоварване се реалокират пасажери в другата страна на борда”, изясни Кръстев.

Той разяснява и случая на спешно кацане на летище София на аероплан от Тел Авив, който имаше проблем с единия от моторите. По думите му, макар че е допустимо да се лети с един мотор, от основание за сигурност е наложително да се пристъпи към спешно кацане.

„ Дори с един мотор може да се поддържа естествената височина, при която се извършва полетът. Но при проблем, обвързван с един от моторите, автоматизирано би трябвало да се влезе в процедура на спешно кацане. Не бива да се лети с един двигател”, сподели той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР