Задълбочаването и разширяването на вече стабилните гръцко-италиански отношения, особено в

...
Задълбочаването и разширяването на вече стабилните гръцко-италиански отношения, особено в
Коментари Харесай

Мицотакис и Мелони обсъдиха двустранните отношения, енергийното сътрудничество и миграцията

Задълбочаването и разширението на към този момент постоянните гръцко-италиански връзки, изключително в региона на стопанската система и двустранното съдействие в региона на енергетиката, зае централно място по време на работната вечеря сред министър-председателя Кириакос Мицотакис и италианския му сътрудник Джорджия Мелони в резиденцията " Максимос ", заяви „ Катимерини “.


По време на работната вечеря бяха прегледани и взаимни начинания, както на двустранна основа, по този начин и в границите на Европейски Съюз, които обгръщат разнообразни области от съвместен интерес и са ориентирани към превъзмогване на общите провокации. По неотложния въпрос за миграцията двамата водачи се сплотиха към нуждата от интегрирана европейска миграционна политика, като подчертаха смисъла на сигурността на границите и нуждата от битка с контрабандните мрежи, като в същото време се възпират заминаванията от трети страни.

По отношение на европейския дневен ред и на фона на разискванията на новите фискални правила Мицотакис акцентира нуждата най-малкото да се обмисли изключването на разноските за защита от изчисленията на недостига на страните - членки на Европейски Съюз.


В края на срещата си министър-председателят и италианският му сътрудник реализираха единодушие за привикване на Върховния съвет за съдействие сред Гърция и Италия през първата половина на 2024 година в Италия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР