Задачата на двукратния победител на колоездачната Обиколка на Франция и

...
Задачата на двукратния победител на колоездачната Обиколка на Франция и
Коментари Харесай

Още един приключи с Тур дьо Франс заради COVID-19

Задачата на двукратния победител на колоездачната Обиколка на Франция и настоящ притежател на жълтата фланелка Тадей Погачар става все по-трудно, откакто втори негов съотборник отпадна от надпреварата поради позитивен тест за COVID-19, оповестиха уредниците. Това е новозеландецът Джордж Бенет.

Още в събота от отбора на ОАЕ, за който кара словенският първенец, отпадна норвежецът Вегард Стаке Ланген.

" Тестваме се всеки три дни, някои даже на два дни. Наистина става тревожно. КОВИД-19 може да съсипе всичко ", разяснява Погачар.

" За страдание пандемията е тук и ние не сме предпазени. Не можем да поемем риска да караме Всеки ден сме на пътя. В планините има доста хора, които са към нас и ни крещят окуражителни слова в лицето. Това е нещо, което доста обичам, само че усилва опцията да се заразим с вируса ", сподели още Погачар.

Джордж Бенет е петият колоездач, напуснал " Тур дьо Франс ", след норвежкия си съотборник, французите Жофри Бушар и Гийом Мартен, както и австралиеца Люк Дърбридж.

На старта на Обиколката шефът й Кристиан Прюдом прикани състезателите да не раздават подписи и да не си вършат селфита, само че носенето на маски не е наложително.
 Коронавирус на Тура
Коронавирус на Тура

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР