Зад завесата - лентата, посветена на едно сплотено и важно

...
Зад завесата - лентата, посветена на едно сплотено и важно
Коментари Харесай

Режисьорът Хиндо за маската на Апостол Карамитев и филма Зад завесата

" Зад завесата " - лентата, отдадена на едно сплотено и значимо ядро от хората, които в продължение на десетки години работят дачел от прожекторите.

Ддокументалният филм за бургаския трагичен спектакъл „ Адриана Будевска “ - „ Отвъд завесата “ на режисьора Слави Георгиев и режисьора, артист и оператор Христо Димитров - Хиндо.

" Това са хората, които постоянно са там, може би в пролъжение на 20, 30 и повече от 40 години. Актьорите постоянно споделят, че в случай че те гледат подготовката зад завесата, то постановката ще е добра ", споделя в ефира на Дарик, Хиндо.

Самият той снима спектаклите в бургаския спектакъл над 10 години и личноо му мнение, е че имено този екип е част от биещото сърце на държавна такса " Адриана Будевска ". По думите му, атмосферата на този в Бургас серазличава доста от тази в други градове на страната.

Но мощните страсти, които камерата му засема се оказват доста повече отлкото е очаквал по време на самия креативен развой.

За " Зад завесата ", за признака в подарената на театъра маска на Апостол Карамитев, за театралните копнежи на работещите зад завесите и най-новия кинопроект на режисьора, чуйте повече в звуковия файл от Христо Димитров -Хиндо:

Христо Димитров е режисьор на над 10 български кино лентата, а сниманите от него сигурно са повече от20, толкоз са и функциите му, като през 2020 взе участие във кино лентата на един от най-успешните ни режисьори Камен Калев " Феврураи ", който още веднъж съумява да стигне до кинофестивала в Кан, който за жал същата година се отсрочва, заради пандемията. Само преди дни българските фенове имаха опция да го гледат по Българска национална телевизия във кино лентата " Хени ", продукция на Центъра за евройско-българско съдействие " Алеф ".

В изявлението пред Дарик, Хиндо споделя забавни детайлности към най-новия си план, чиято премиера следва през 2025 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР