ЗАД ЕЛХАТА“ КОЛЕДЕН БАЗАР–ИЗЛОЖБА НА КАРИКАТУРИ Период:9декември 2021 г. – 12

...
ЗАД ЕЛХАТА“ КОЛЕДЕН БАЗАР–ИЗЛОЖБА НА КАРИКАТУРИ
Период:9декември 2021 г. – 12
Коментари Харесай

Галерия Сердика представя Зад елхата - коледен базар-изложба на карикатури

„ ЗАД ЕЛХАТА “

КОЛЕДЕН БАЗАР–ИЗЛОЖБА НА КАРИКАТУРИ

Период:9декември 2021 година – 12 януари 2022 година

Вернисаж: 9 декември (четвъртък) 2021 година от 17:00 до 20:00 часа

Галерия Сердика и Съюзът на българските художници (СБХ), секция „ Карикатура “ показват най-хубавото творчество на 16 изявени български карикатуристи като Любомир Михайлов, Ивайло Цветков, Алла и Чавдар Георгиеви, Майя Чолакова, Милко Диков, Диляна Николова, Трайко Попов, Светла Христоваи други надарени художници. Изложбата може да бъде забелязана от 9 декември 2021 година до 12 януари 2022 година, а вернисажът е на 9 декември (четвъртък) от 17:00 до 20:00 часа.

„ ЗАД ЕЛХАТА “ - за повторно, предколедно, показва одобрени български карикатуристи с радостни графични изненади за феновете на жанра и е на път да се трансформира в традиция за арт пространството на Галерия Сердика. Освен истински карикатури и шаржове на известни персони, в изложбата може да се видят сатирични рисунки, цифрова графика акварел и живописни техники. Ще бъдат показани и висококачествени принтове на карикатури, чиито цени ще стартират от 40 лева Темите, както постоянно са разнородни, само че този път без политическата ирония като главен " подстрекател " на злободневието ни.

„ Ироничната графика, в частност карикатурата е по-известна и разпознаваема като инструмент-пропаганда за основаване и за фокусиране в рецесии и спешни обстановки, като средство за рецензия, ирония и реализиране на цели. Другата страна на карикатурата като изкуство е за развлечение, даже и в мъглата от вируси “, споделя Валери Александров, секретар на секция „ Карикатура “ в СБХ и добавя, че предколедната галерия е обичано от публиката събитие, като в нашия случай това е обзор на достиженията на актуалните български създатели, работещи в региона на карикатурата.

Галерия Сердика се трансформира в обичаен хазаин на Коледен базар на карикатурата. Подобна галерия се състоя и в края на 2019 година, която мина при нечуван интерес от страна на публиката. Организаторите чакат и този път феновете на жанра да дойдат и да се насладят на последните произведения на надарените български карикатуристи. Изложбата ще премине при спазването на всички противоепидемични условия, наложителни за сходни събития.

„ Струва си усилието, тъй като експозицията на първо място предизвика и забавлява своите фенове и ценители. Изложбата цели да подтиква развиването на изкуството на карикатурата, както и способства за разпространение на творчеството на българските карикатуристи, които и тази година бяха отличени с редица награди в страната и в чужбина “, споделя още Валери Александров.

Карикатуристи, участващи в „ ЗАД ЕЛХАТА “:

Мирослав Божков

Генчо Симеонов

Анатолий Станкулов

Галина Павлова

Ивайло Цветков

Христо Недялков

Валери Александров

Диляна Николова

Светла Христова

ХалитАйтослу

Алла и Чавдар Георгиеви

Трайко Попов
Карикатури на международните водачи с шотландски полички посрещнаха водачите в Глазгоу (ВИДЕО)
Маскирани протестиращи от групата „ Oxfam “ се събраха край „ Куин Стрийт “ в центъра на Глазгоу преди срещата на в...

Любомир Михайлов

Маргарита Янчева

Милко Диков

Майя Чолакова

Вижте някои от творбите в

Още от АРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР