Зачестяват случаите на измами с пътно транспортни произшествия. Чужди граждани

...
Зачестяват случаите на измами с пътно транспортни произшествия. Чужди граждани
Коментари Харесай

Румънци заработват пари с леки ПТП-та


Зачестяват случаите на измами с пътно транспортни катастрофи. Чужди жители провокират лек случай с автомобил и желаят пари на ръка, с цел да се избегне намесата на полицията.

Почивен ден. Жена е на паркинга на търговски център. Докато прави маневра с колата си, усеща удар. Спрелият в съседство автомобил ненадейно потегля и се блъска в нея. От него излиза румънски жители, който й желае 50 лева за нанесени вреди.

Жената разяснява, че и на други нейни познати са желани пари от чужденци поради сякаш нанесени вреди. Никой обаче не се е обърнал за помощ към чиновниците на реда. Затова и в Пътна полиция – Русе няма регистрирани сходни сигнали. По-често излъгани се оказвали потърпевшите при леки произшествия.

Старши контрольор Стилян Станев от полицията в Русе споделя пред Българска национална телевизия: "Имаме доста ПТП-та, когато единият лидер е блъснал другия и е напуснал потърпевшият лидер се явява в "Пътна полиция ", подава протокол, той се обработва, а на причинителя, като се изключи че издава протокол, и се сформира акт надлежно за липса на съобщение за ПТП ".

Застрахователите от своя страна поучават водачите да заобикалят заплащане на ръка. Според тях най-често това се случва, когато нарушителят е използвал алкохол, няма документи за идентичност или няма подписана наложителна "Гражданска отговорност ".

Според застрахователят Венцислав Великов сходни случаи не са разумни.

"След като си заплатил едни 250 - 300 лева за "Гражданска отговорност ", да се бръкнеш в джоба за пари, които някой ти е изискал. Такова заплащане на място то първо по никакъв метод не се документира и второ не е несъмнено дали е дължимо ", прецизира той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР