Зачестяват инцидентите на кръстовище, водещо към един от изходите на

...
Зачестяват инцидентите на кръстовище, водещо към един от изходите на
Коментари Харесай

Нерегулирани светофари създават проблеми на оживено кръстовище в Благоевград

Зачестяват случаите на кръстовище, водещо към един от изходите на Благоевград. Заради цялост от проблеми, през годините мястото се е трансформирало в рисково. Последният случай там е отпреди дни.

Бързането, високата скорост и неприятната ориентировка са измежду главните аргументи за случаите. На метри от кръстовището е един от корпусите на Югозападния университет.

" Всички произшествия са с коли. Това е едно от дребното идеални кръстовища в Благоевград за пешеходци - има скосяване на тротоара, звуков сигнал, острови. Малко е пай зеленият сигнал за секване ", сподели Магдалена Бижева, жителка на Благоевград.

По думите й казусът е в държанието на водачите - карат бързо, нападателно, изнасят се при жълт сигнал на светофара.

Кръгово не е вид, тъй като кръстовище единствено по себе си е добре построено, сподели автоинструкторът Георги Бързаков. Трябва да се промени времетраенето на жълтите светлини на светофара, защото те се засичат.

" Това е конфликтният миг в кръстовището, тъй като когато едните коли не могат безвредно да спрат на жълто, те навлизат в кръстовището, а другите коли от другия път, които чакат да им светне зелено, още веднъж навлизат на жълт сигнал ".

Кметът на града Методи Байкушев сподели, че терзанията на жителите са основателни и е разговарял с компанията, която поддържа светофарите.

" Вчера имахме диалог на висок звук с компанията, защото имаше много изгорели крушки и тук, и на останалите светофари в Благоевград - това е сменено. Имаме спогодба за идната седмица програматорът съответно на този светофар да бъде сменен, тъй че казусът със засичането на жълтите светлини да бъде поправен. От компанията ми споделиха, че сега е комплициран програматор от поливна система, което е закрепване на обстановката от предишното лято - това е неприемливо ".

Има план за кръгово кръстовище, за реализиране на който би трябвало да се отчуждят два парцела, уточни още Байкушев. Ако специалистите предлагат кръгово, то ще бъде построено.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР