Зачестилите спорни отнемания на превозни средства са една от причините

...
Зачестилите спорни отнемания на превозни средства са една от причините
Коментари Харесай

Задава се нов ремонт на санкциите за шофьори в Наказателния кодекс

Зачестилите противоречиви отнемания на транспортни средства са една от аргументите за днешната среща , разяснява.

" Първо би трябвало да забележим за какво сега законът се пояснява превратно и за какво действително се стига сега до краткотрайно лишаване на МПС, макар че в закона такава опция не е планувана. Ние единственото, което сега променихме, е опцията със правосъдното решение или задължението в някои текстове, съдът да конфискува автомобила. Никъде не сме записали, че този автомобил краткотрайно се лишава до изговаряне на съда ", сподели Стою Стоев - ръководител на правната комисия в Народното събрание.

Според Явор Божанков, ще се наложи нов ремонт на Наказателния кодекс още тази есен и даде образец:  " Законът се нуждае от смяна. Защото той не дава изясненост когато двама съпрузи, в режим на съпружеска имуществена общественост имат автомобил, той лишава ли се или неговата равноценност би трябвало да се заплати. Фирми, които отдават коли чартърен, компании с доста скъпа строителна техника... Ако те попаднат под тези наказания, е допустимо животът на един професионален водач да бъде погубен или активността на една компания да бъде спряна ".

По време на срещата е станало ясно, че ще бъдат закупени нови машини, които ще съкратят проучването на една кръвна проба от 6 часа на 15 минути. Ще се уточняват и противоречивите проби за опиатите .

" Става дума за хора, които са употребявали избрани позволени лекарства, които биха могли месеци наред да останат без автомобил без да имат виновност. Също по този начин и хора, които в границите на Европейски Съюз са използвали нещо преди дни, което по никакъв метод, седмица по-късно, не им въздейства на способността да карат, само че съгласно нашето законодателство може да се окажат и нарушители ", сподели Явор Божанков.

До петък ще има общи методически инструкции за използване на измененията в Наказателния кодекс от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

" Тъй като сега може да се окаже, че във Видин окръжният прокурор ти споделя да правиш едно нещо, което е друго от това, което те кара да правиш окръжният прокурор в Пловдив ", разяснява Настимир Ананиев - ПП-ДБ.

От есента вести за осъществени нарушителя на пътя ще получаваме по мейл или със SMS , излиза наяве от фейсбук страницата на " Продължаваме промяната ". Там се показват и претекстовете за признатите от Народното събрание фрапантни ограничения против пияни и дрогирани водачи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР