Забравете за Уайлдър –Фюри II, Уайлдър – Джошуа или Фюри

...
Забравете за Уайлдър –Фюри II, Уайлдър – Джошуа или Фюри
Коментари Харесай

Уайт – Чисора II: Най-чаканото боксово дерби в тежка категория

Забравете за Уайлдър –Фюри II, Уайлдър – Джошуа или Фюри – Джошуа. Забравете за международните трофеи в тежка категория. Забравете за всичкото перчене и спорене, което продължава месеци или години за образуване на сходни дербита.

Истинските ценители на бокса във Англия получиха коледен подарък от Еди Хърн. Реваншът на най-хубавия мач за 2016 година Дилиън Уайт (24 победи, 17 с нокаут и 1 загуба) и Дерек Чисора (29 победи, 21 с нокаут и 8 загуби). Двамата ще се бият довечера в „ О2 Арина “ в Лондон. Точно две години след първия им конфликт.

В епизод номер едно на борбата сред двамата лондончани имаше всичко. Уайт и Чисора в никакъв случай не са криели, че не се харесват. Ала никой не беше очаквал това, което се случи. След серия от обичайните изявленията от сорта „ Ще му откъсна главата “ и „ Той не става за нищо “ двамата боксьори се срещнаха лице в лице на формалната конференция. Обидите и заяжданията минаха всякаква граница. Уайт сподели на Чисора, че ще го убие. Отговорът беше обърната маса и жестока санкция за някогашния противник на Кубрат Пулев. По-късно враждата сред тях продължи и в телевизионно студио, а очевидци настояват, че мачът едвам не пропаднал още тогава.

Много постоянно през последните години сходни закани са най-хубавият метод за привличане на публика. Оказва се по-късно, че съперниците не се хвърлят толкоз яростно сред въжетата, както са се захапвали в интервютата. А след края на мача се прегръщат като първи другари.

При Чисора и Уайт нещата са много по-различни. Те си откъснаха главите по време на 12 трагични рунда. В тях имаше всичко. Двамата боксьори пласираха бомбастични удари. На няколко пъти въжетата помогнаха на Чисора да не падне на земята, а Уайт правеше пируети след зверските крошета на своя съперник.

Битката завърши със съдийско решение от 2:1 гласа. Стив Грей даде успеха с една единствена точка на Дилиън Уайт, само че съгласно мнозина анализатори Чисора е заслужавал повече да завоюва.

След този мач кариерата на двамата потегли по-коренно друг метод. Чисора получи следващ късмет да стане европейски първенец, само че го пропиля с криво-ляво показване против Агит Кабайел в края на 2017-а. През тази година Делбой се завърна с свръхестествен поврат против Карлос Такам. В продължение на седем рунда камерунецът постановяваше Чисора, само че в осмата част британецът сподели за какво е един от най-атрактивните боксьори на нашето време. Той съумя да нокаутира Такам, с което павира пътя за втори мач със своя съгражданин.

Уайт записа още четири победи след триумфа над Чисора. Сред неговите жертви бяха огромни имена като Робърт Хелениус, непобеденият до този миг Лукас Браун и Джоузеф Паркър, който току беше изгубил своята международна купа от Антъни Джошуа. В последния дуел против новозеландеца, Дилиън Уайт имаше доста сериозни моменти преди финалния гонг. Беше свален в нокдаун, само че оцеля и завоюва със съдийско решение.

Очакванията на почитателите за нови конфликти преди мача не се оправдаха. Очевидно и двамата бяха предизвестени да внимават, тъй като Британския боксов ръб следеше от близко дейностите на скандалджиите, а Чисора даже сега има отсрочено 2-годишно наказване за прекъсване на спортните права поради случаите от първия дуел.

Делбой реши да се прави на положително момче. Той излезе с необикновен пуловер с еленчета по време на конференция и раздаваше хрисими усмивки. В своите изявленията Чисора разгласи, че този път няма да остави съдиите да решат спечелилия.

Уайт предприе друга тактичност. Британският боксов водещ и анализатор Джони Нелсън разкри неповторима преживелица от телевизионното предаване „ Без ръкавици “. По време на фотосите Уайт проклел на карибски акцент своя противник и му направил вуду проклинание.

На кантара и двамата изглеждаха в забележителна форма. Уайт беше с най-ниското си персонално тегло от мача с Чисора, до момента в който Делбой за пръв път тежеше под 112 кг от мача с Кубрат Пулев през 2016 година След наложителното измерване на погледи двамата размениха реплики, а защитата и Дейвид Хей трябваше да се намесят, с цел да не се стигне до разпра. Самият Чисора сподели, че е тотално изменен. Той отдаде дължимото на остарелия си съперник Дейвид Хей, с който даже се сбиха доста крепко на конференция. В момента техните връзки са разнообразни. Хей е управител на Чисора, който сподели по какъв начин към този момент не купонясва до сутринта и не се скатава от тренировки.

Победителят от този мач съвсем несъмнено ще получи опция да се бие с Антъни Джошуа през април на стадион Уембли, в случай че международният първенец не успее да се контракти с Дионтей Уайлдър за съединителен дуел. Ала когато гонгът удари, едва ли някой ще мисли за Джошуа, тъй като в случай че се повтори 12-рундовото меле от първия мач, тогава има сериозна заплаха искрите от враждата да подпалят кръга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР