Забранени за продажба за лица под 18 години? Не точно.Председателят

...
Забранени за продажба за лица под 18 години? Не точно.Председателят
Коментари Харесай

Никотинови дъвки - това ли е новата мода след райския газ?

Забранени за продажба за лица под 18 години? Не тъкмо.

Председателят на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на 119 учебно заведение в столицата Диян Стаматов написа в персоналния си Facebook акаунт, че никотиновите дъвки са новата рискова мода сред учениците. И макар че са неразрешени за продажба на лица под 18 години, се оказват елементарно налични за всеки възпитаник, твърди Стаматов.

Диян Стаматов споделя, че наподобяват като дребни дъвки, само че с нездравословно влияние за всеки подрастващ. " Децата не са отговорни, че елементарно им се продават. ", написа той.

Определено има капацитет дъвките да се трансфорат в нова фешън тендеция измежду подрастващите след лятната вълна на райския газ, която в това време ще продължи да върлува като есенна, а след това и като зимна. Само означаваме, че по нощни заведения и питейни заведения вървят денонощни инспекции за използването на божествен газ - изгодата от инспекциите обаче е минимална.

Припомнете си този материал на GlasNews.bg:

" В България на всички места се продават без проблем цигари, електронни цигари, никотинови " дъвки "...всичко. На деца и възпитаници, без никакъв надзор. Иначе е сякаш неразрешено! Къде е виновността? Според мен преди всичко в търговците, които за дребна облага са способни на всичко. След това е в родителите, които дават парите. После не знаят защо се употребяват същите тези пари. Най-вероятно множеството от родителите даже не са чували за " новите никотинови дъвки ". Това обаче не лишава тяхната отговорност и нужда от сериозен домакински надзор. Но, тъй като всичко се случва в и към учебно заведение, всеки би търсил виновност и отговорност на учебното заведение. А знае ли някой, че действително учебното заведение НИЩО не може да направи! Нищо! По редица аргументи! ", написа Стаматов.

Той е безапелационен, че контролът на комерсиалните обекти е значим, само че е безапелационен и в това, че контролът е е занижен до степен на " мърлевщина ". 

" Родителският разговор, всеки ден е извънредно скъп. И чак тогава идва учебното заведение! А то в прелестната ни страна - действително е за всичко! ", добавя Диян Стаматов. 

В един от уеб страниците на дистрибуторите за въпросните никотинови паучове е упоменато, че са доста мощни и не се предлагат за начинаещи. Били черни на цвят и имали вкус на апетитен ананас. Във всеки един пауч има по 43 мг никотин.

Умишлено скриваме марката, с цел да избегнем продуктово позициониране.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР