Нова змийска разходка в София. След като влечуго се разходи

...
Нова змийска разходка в София. След като влечуго се разходи
Коментари Харесай

Змия изпълзя в центъра на София СНИМКА

Нова змийска разходка в София. След като влечуго се разноски край полянка в квартал " Левски ", този път неин другар се появи в центъра - из квартал " Оборище ".

За случая сигнализира столичанка. Тя споделя, че попаднала на гледката на ул. " Тракия ", близо до парк " Заимов ". Като дамата споделя и фотография, запечатала влечугото, което пълзяло към дърво на улицата.

  " Такова нещо виждам за първи път - змия в центъра на София! На ул. " Тракия ", а паркът " Заимов " е напълно близо. Надявам се змиите се плашат от звук, хора и домашни любимци, та надали ще я забележим в парка. Ама е много необичайно да се види по какъв начин змия пълзи по софийските улици ", написа Виолета Стоянова.

Нейната обява бързо притегля вниманието на локалните, като за броени часове ракциите са стотици, а десетки жители разясняват. Очудващо, змията напълно не плаши болшинството хора. Някои даже се радват на появяването ѝ в центъра, сочейки обстоятелството, че влечугите са част от екосистемата.

" Страхотно, отлично на смелото смокче. При толкоз плъхове в София, мога единствено да му пожелая здраво здраве и да не го виждат повече хора ", написа жена.

" Смок мишкар, безопасен за хората и потребен против битката с гризачите. Стархува се повече от вас! ", акцентира Митака Н.

" Не, не е необичайно. В парковете паралелно с катерици, птици, инсекти и тн. живеят и влечуги, което е изцяло обикновено. Причината да не ги виждаме толкоз постоянно, както другите типове е, че водят много по-потаен метод на живот. Все отново парковете са парченце дива природа. Змията е смок мишкар, характерен локален софийски и крайсофийски жител. Напълно безопасен тип ", добавя Ечи Ф.

" Дано оцелее. Иначе е отлично, че ги има, даже в центъра на София. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР