Забраната за участие на тенисисти от Русия и Беларус е

...
Забраната за участие на тенисисти от Русия и Беларус е
Коментари Харесай

Без тенисисти от Русия и Беларус на Уимбълдън

Забраната за присъединяване на тенисисти от Русия и Беларус е било единственото допустимо решение, съответстващо на ограниченията, подхванати от държавното управление на Англия, обявиха уредниците на шампионата от Големия шлем „ Уимбълдън “ – „ Ол Ингланд Клъб “.

Санкция е разследване от съветската инвазия в Украйна, въпреки позицията да не бе подкрепена от асоциациите на професионалните тенисисти при мъжете и дамите, надлежно АТП и УТА.

Председателят на организацията Иън Хюит съобщи, че съгласно ограниченията на локалното държавно управление, вариантите пред тях са били или да отхвърлят поръчки за присъединяване, или да позволяват някои играчи, само че със особено направени заявления.

„ Вярваме, че взехме допустимо най-отговорното решение, съгласно събитията. Нямаше друга алгернатива “, разяснява Хюит и добави, че има постоянни полемики с представителите на АТП и УТА.

Дадени тенисисти няма да могат да вземат участие на шампионата поради националността си за първи път от интервала след Втората международна война, когато са изключени германците и японците.

„ Уимбълдън “ се трансформира и в първия шампионат по тенис, който постанова възбрана на самостоятелните представители от Русия и Беларус, което прави невероятно присъединяване на номер 2 в международната класация Даниил Медведев от Русия и четвъртата при дамите Арина Сабаленка, Беларус.

Ръководните органи в тениса към този момент изключиха двете страни от отборните интернационалните шампионати, само че разрешиха на самостоятелните състезатели да вземат участие като неутрални спортисти.

Организаторите на „ Уимбълдън “ потвърдиха, че имунизацията против ковид няма да е наложителна за участниците на шампионата през тази година, което ще разреши на лидера в международната класация Новак Джокович да се състезава при мъжете и да пази купата си. Надпреварата ще се организира без ограничаващи ограничения срещу COVID-19.

Именно поради неналичието на имунизация Джокович не съумя да взе участие на Откритото състезание на Австралия и бе депортиран от страната при започване на годината.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР