Забраната за пушене на закрито ще остане. Най-вероятно ще бъдат

...
Забраната за пушене на закрито ще остане. Най-вероятно ще бъдат
Коментари Харесай

ГЕРБ ще редактира сериозно законовите идеи на Симеонов

Забраната за пушене на закрито ще остане. Най-вероятно ще бъдат въведени частични ограничавания при рекламата на хазарт и лотарийни игри. Върху предложенията за усилване на контрола за преместваемите обекти по Черноморието към момента се мисли. Това споделиха депутати от ръководещото болшинство и от опозицията пред " Дневник " за провокиралите оживени полемики хрумвания на вицепремиера Валери Симеонов. Трите планове бяха записани в законопроекти, импортирани от депутатите от Националния фронт за избавление на България по самодейност на Симеонов.

Промените в Закона за здравето плануват връщане на остарелия режим със зали за пушачи и непушачи в заведенията. Предложените текстове в Закона за
хазарта вкарват възбрана за непряка реклама като оповестяване на печелившите от лотарии и какви са облагите. Проектът планува още и възбрана за продажба на хазартни и лотарийни игри отвън лицензирани обекти. Промени в Закона за устройство на територията с нови условия за преместваемите обекти целят да не се заобикаля ограничаването те да бъдат до 15 квадратни метра. Освен това се плануват промени и в Закона за отбрана от шума в околната среда.

И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия към този момент публично оповестиха, че ще поддържат измененията в Закона за
хазарта. Неофициално обаче депутати споделят пред " Дневник ", че единствено някои от текстовете ще бъдат подкрепени. Няма по какъв начин да не се съобразим с публичното мнение, споделя източник на " Дневник " и дава за образец мнението на съвсем всички спортни клубове, които се оповестиха срещу концепциите.
Българска социалистическа партия ще поддържа концепциите за ограничение на рекламата на лотарийни игри и ще упорства " Обединените патриоти " в подмяна да са " за " увеличение на пенсиите. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи пред " Дневник ", че в този бизнес има огромни пари и се изисква храброст да се удържи до дъно.
" Виждате какви реклами се бълват по малкия екран, по какъв начин по села и градове това се е трансформирало в метод на прехранване. Вместо да се образоват, да работят, хората търкат билетчета. Има случаи, в които вместо ресто в магазина връщат билетчета. Има ли ред в тази страна или няма? Облагането също е незаслужено ", сподели още Нинова.
Депутатът от " Обединените патриоти " Християн Митев съобщи пред " Дневник ", че обмислят още оферти, в случай че законопроектът бъде признат на първо четене. Сред тях са увеличение на таксата върху всеки
залог от 15% до 20% и повишение на отчисленията за така наречен обществена отговорност, които сега са 5000 лева " При оборот над 4 милиарда лева всеки би си защитавал бизнеса си по всевъзможен начин. Свидетели сме на акцията, която се води против вицепремиера Симеонов и против вносителите на законопроекта ", счита Митев.
Пушенето на закрито няма да стане факт. Депутатите от ГЕРБ ще гласоподават срещу, а от левицата - по съвест. Отделни народни представители от " Обединените патриоти " също са срещу връщането на остарелия режим, а от Движение за права и свободи го дефинират като недопустимо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР