Забраната за пушене на закрито не се спазва от много

...
Забраната за пушене на закрито не се спазва от много
Коментари Харесай

Заведенията не спазват забраната за пушене

Забраната за пушене на закрито не се съблюдава от доста заведения. Това демонстрира репортаж на Нова тв, изработен със скрита камера в случайни заведения. Случвало се е здравни инспектори, които влизат в заведенията като секрети клиенти, да бъдат питани дали желаят да пушат.

Предвижда се смяна в разпоредбите за надзор и в него с изключение на здравните инспектори ще бъдат включени и представители на други институции - инспекцията по труда, полицията, общините. Отговорност към този момент ще носи управилят на заведението, а не собстеникът.

От началото на годината до края на ноември здравните инспектори са създали близо 176 хиляди инспекции. При тях са установени 1430 нарушавания и са наложени санкции за 477 500 лева

Страната ни е на едно от челните места в Европа по пушачи. Повече от 28% от българите пушат постоянно, демонстрират данните на Евростат. Заради излагането на тютюнев пушек всяка година в Европейски Съюз умират 19 000 непушачи.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска организация са срещу по-строгия надзор. " Управителят не е шериф. Не може едно лице да носи отговорност за трети лица. След като това произведение е законно, би трябвало да има място за тези хора, където да влязат и да го използват. Вратички се намират, тъй като пазарът го изисква ", изясни Атанас Димитров от асоциацията пред Нова тв.

От асоциацията оферират да се обособят обособени зони за пушене, които да бъдат сертифицирани и лицензирани. И в тези зони продуктите да бъдат по-скъпи. " И клиентът ще реши и малко по малко ще бъде ориентиран да се откаже от навика си, който му излиза скъпо ", изясни Димитров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР