Забраната за достъп на автомобили в Морската градина във Варна

...
Забраната за достъп на автомобили в Морската градина във Варна
Коментари Харесай

Остава забраната за достъп на автомобили в Морската градина във Варна

Забраната за достъп на коли в Морската градина във Варна остава, макар че Върховният административен съд анулира ограничаването. Мотивът е, че процедурата за промени в Генералния проект за придвижването в града не е завършила. В същия ден обаче кметът утвърди проекта, което значи, че възбраната още веднъж влиза в действие.

Варна

Община Варна забрани влизането на коли при започване на юли, откакто 5-годишно дете почина, блъснато от кола на паркинг в Морската градина. Промяната трябваше да бъде узаконена с актуализацията на Генералния проект за придвижване в града. Тя обаче се забави и Върховният административен съд почете настояването на притежателите на парцели в парка възбраната да падне.

Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна: Фактически няма акт, който е обжалван и съдът да е отменил, а има искане за анулация на деяние.
Според зам.-кмета на Община Варна Пламена Маринова, решението на съда и утвърждението на измененията в Генералния проект в един ден е инцидентно.
Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна: Тези актове бяха постановени на 27 ноември, да, в същата дата, на която се е произнесъл Върховният административен съд, само че те касаят напълно друга процедура и разнообразни дейности.
Много от жителите на Варна са безапелационни, че в Морската градина не би трябвало да има коли.
Кристиян Пенков: 100 % би трябвало да бъде спрян допускът на МПС в Морски парк Варна. Всяка година има по едно блъснато дете в Морската градина.
За колоездачите също има ограничаване. Те могат да се движат единствено по избраната за тях велоалея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР