Забрана за провеждане на тържества на открито и закрито, както

...
Забрана за провеждане на тържества на открито и закрито, както
Коментари Харесай

Без тържества на открито и закрито в Шумен |

Забрана за осъществяване на тържества навън и закрито, както и осъществяване на спортни мероприятия на закрито на територията на цялата област. Всички тренировки и аматьорски спортни мероприятия и надпревари навън ще се организират без аудитория. Това са спомагателните ограничения, които разгласи Областният спешен щаб в Шумен през днешния ден.

Щабът бе призован от регионалният шеф проф. Стефан Желев поради усложнената епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19 в района.

Директорът на РЗИ доктор Пепа Калоянова заяви, че наклонността е тревожна, на този стадий регистрирани дейни случаи на COVID-19 има във всичките 10 общини на област Шумен.

За последното денонощие новите случаи са 64, измежду които и четирима възпитаници. Потвърдени са позитивни случаи на COVID-19 в Дома за остарели хора в Нови пазар, където са регистрирани позитивни резултати на осем от настанените в общественото заведение и на трима от личния състав.

Изпълнителният шеф на МБАЛ Шумен доктор Димитър Костов осведоми, че все още в болничното заведение има настанени 107 пациенти с потвърдена коронавирусна зараза, като всички са в повредено тежко положение, с пневмония.

Поради казуса със запълването на потенциала на МБАЛ Шумен, със заповед на шефа на РЗИ Шумен от през днешния ден се разкрива COVID-19 поделение за 20 пациенти в МБАЛ Велики Преслав.

Шумен е една от 6-те червени зони в страната със над 120 инфектирани на 100 000 души население.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР