Заболяването африканска чума по свинете е във фокуса на политическите

...
Заболяването африканска чума по свинете е във фокуса на политическите
Коментари Харесай

Десислава Танева ще изнесе доклад в рамките на Зелена седмица в Берлин

Заболяването африканска чума по свинете е във фокуса на политическите полемики в Берлин в границите на "Зелена седмица " - най-голямото международно ревю на храни и селскостопански артикули.

В интернационалната конференция на високо ниво под наслов "Бъдещето на международното произвеждане на свинско месо при опасността от африканска чума " през днешния ден ще се включат двама еврокомисари. Докладчик по тематиката ще бъде и българският аграрни министър Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри.

Отпускат средства за битка с последствията от заболяванията по животните

Еврокомисарите по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакидес и по земеделието Януш Войчеховски ще показват гледните точки на Обединена Европа към най-сериозните провокации пред селското стопанство и храните. Във форума ще се включат и земеделските министри на страната-домакин Германия и на страната-партньор тази година Хърватия.

Българският министър на земеделието Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри е единственият министър от страна членка, който ще взе участие със собствен отчет в дискусионните панели. Тя ще приказва за казуса африканска чума в България и метода, по който ветеринарните управляващи се оправят със болестта.

В дебата за невижданата световна опасност и последствията от чумата в международен мащаб ще се включат и министърът на земеделието на Австралия, и заместник-земеделският министър на Репубика Корея, и ръководителят на ветеринарната работа на Русия.

Китай е най-големият експортьор и консуматор на месо и невъзможността на китайските управляващи да се оправят с чумата към този момент се отразява отрицателно и на международните пазари. Ето за какво участниците във форума с интерес ще изслушат и отчета на представителя на китайското агроминистерство.

Представители на американски, канадски и европейски организации на фермери също ще предложат своя позиция към биосигурността и преодоляването на африканската чума в международен мащаб.

Конференцията на високо ниво, която следва през днешния ден е основното политическо събитие в границите на "Зелената седмица ".

Централният епизоотичен съвет утвърди План за попречване на АЧС в България за 2020 година

Очакват се митинги в разнообразни немски градове против държавната политика в региона на селското стопанство и околната среда в деня, когато в Берлин стартира интернационалното селскостопанско ревю "Зелена седмица ", осведомят от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР