Заболяване на адвокатите на Атанас Бобоков отложи съдебното заседание по

...
Заболяване на адвокатите на Атанас Бобоков отложи съдебното заседание по
Коментари Харесай

Нови девет тома с доказателства по делото за опасните отпадъци

Заболяване на юристите на Атанас Бобоков отсрочи правосъдното съвещание по настояването на предприемача да бъде пуснат от ареста. Мярката му за неотклонение ще се гледа идната седмица.

Преди да стане ясно това, прокуратурата внесе нови девет тома с доказателства по делото за рисковите боклуци, заяви БНР.

Бобоков апелира отхвърли на първоинстанционния спецсъд от петък да го пусне от ареста. Сред основанията за обжалването е продължаващото му четиримесечно задържане.

Отлагането е поради признаци на Covid-19 на един от юристите на предприемача и различен здравословен проблем на втория.

Обвинението ще желае от Апелативния спецсъд да удостовери задържането на Атанас Бобоков в полза на следствието, сподели прокурор Мария Дойчева. Преди дни от спецобвинението оповестиха, че при продължаващите процесуално -следствени дейности в селища в четири области са били открити съвсем осем тона рискови боклуци, водещи към компания „ Монбат “:

„ Това са огледите на материалните доказателства от тези площадки в едно със снимков материал към огледните протоколи. На тези площадки са складирани боклуци от активността на „ Монбат Рисайклинг “ или рискови боклуци, импортирани в страната, отново от сдружения на братя Бобокови, от Италия ".

Общо 11 са обвинените за аферата с рисковия отпадък. Сред тях някогашният заместител - екоминистър Красимир Живков и братът на Атанас Бобоков - Пламен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР