Заболеваемостта в момента се дължи на новите щамове на коронавируса.

...
Заболеваемостта в момента се дължи на новите щамове на коронавируса.
Коментари Харесай

Д-р Вълков: Заболеваемостта в момента се дължи на новите щамове на коронавируса

Заболеваемостта сега се дължи на новите варианти на ковид. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ доктор Трифон Вълков.

„ В момента нито има повсеместност на грипа, нито има оповестена грипна вълна, т.е. в случай че сега приказваме за повишени равнища на респираторни вируси, то в един сериозен % от случаите това се дължи на новите разновидности на ковид. Много дребен е процентът на останалите вирусите, които по този начин или другояче циркулират непрекъснато “, изясни той.

Д-р Вълков напомни, че за три години и половина ние преминахме през няколко съществени талази, които са били един сериозен опит за здравната ни система. Медиците към този момент са натрупали опит в диференцирането, диагностицирането и лечението на тези пациенти.

„ Последният вид на COVID-19, които набира скорост в Европа, е „ Пирола “. Той мутира бързо – това го отличава от неговите прародители. Тестовете – били те PCR, били те антигенни, могат да засекат тези структури на ковид, които са консервативни, т.е. които съществуват във всеки един вариант “, разясни още той.

Специалистът даде и някои рекомендации. Според него 7-дневната карантина в никакъв случай не е била отменяна и когато човек е с потвърден COVID-19 би трябвало да се изолира в дома си.

„ Да лекувате с антибиотик вирусна зараза е все едно да замервате танк с камъни. Просто няма да се получат нещата. За лекуването на вирусни инфекции се употребяват противовирусни препарати “, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР