Издирването на избягалия френски затворник продължава втори ден. Стотици полицаи

...
Издирването на избягалия френски затворник продължава втори ден. Стотици полицаи
Коментари Харесай

Гняв във Франция – втори ден търсят избягалия затворник Мохамед Амра

Издирването на избягалия френски пандизчия продължава втори ден. Стотици служители на реда в Нормандия са натоварени със задачата по откриването му, откакто той съумя да избяга при засада, която шокира цяла Франция. Мохамед Амра, прочут като „ Мухата “, се е прибирал от правосъдно съвещание в Руан, когато кола блъска затворническия микробус на пункт за заплащане на такси.

След това въоръжени мъже откриват огън по автомобила, убивайки двама чиновници на пандиза.

„ Използват се всички средства за откриването на тези нарушители “, увери френският вътрешен министър Жералд Дарманин.

По-късно двата автомобила, които са били употребени от нарушителите са били открити опожарени на разнообразни места.

Двамата убити служители на реда са младежи – единият е на 20-години – татко на две деца, написа Ройтерс. Другият е на 34 години и оставя брачна половинка, която е бременна в петия месец.

При нападението са ранени още трима чиновници на реда  - на възраст 48, 52 и 55 години.

Според някои френски медии Амра се е опитал да избяга от затворническата си килия по-рано тази седмица. Той има дебело досие от 13 присъди като първата датира от октомври 2009 година - когато е бил на 15 години. Твърди се, че Амра е обвързван с тайфа в южния град Марсилия, който е обиден от принуждение, обвързвано с опиати. Той има обвиняване и на съзнателно ликвидиране.

Майката на Мохамед Амра изрази страдание за гибелта на надзирателите, само че укори управляващите, че са местили сина ѝ много постоянно, вместо да вземат решение за неговото дефинитивно задържане.

Паметта на жертвите ще бъде почетена с минута безмълвие в затвори и съдилища в цялата страна. Освен това чиновници блокираха местата за отнемане от независимост, с цел да изразят поддръжката си към починалите, както и гнева си, че системата не работи добре. Служители в пандизите упорстват за съответни ограничения за възстановяване на сигурността им и изискванията на работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР