Зъболекарка се оплака, че 6-годишният ѝ син получил за ваксинационен

...
Зъболекарка се оплака, че 6-годишният ѝ син получил за ваксинационен
Коментари Харесай

НОВИТЕ ТАРИКАТИ: 6-годишен получи по телефона оферта за ваксинационен сертификат срещу 350 лева

Зъболекарка се оплака, че 6-годишният ѝ наследник получил за имунизационен документ, която пристигнала с смс на мобилния му телефон. Офертата пристигнала в мобилно приложение от чужд. За услугата той изискал сумата от 350 лв., оповестява Българска национална телевизия.

6-годишният наследник на доктор Велизара Николова получил необичайно известие в мобилно приложение.

" Получи известие по вайбър от незнаен номер за мен с предложение да се закупи документ имунизационен за 350 лв.. Предполагам, че имат въпреки всичко някаква база данни, от която взимат телефоните и вероятно имената ", съобщи доктор Велизара Николова.
свързани новини2442на 23.09.20214527на 27.05.2021
От медията се свързват с мъжа, с цел да изискат документ. Той пита по какъв начин са го разкрили и защо ще се употребява документът. Иска фотография на персонална карта и да се заплати за услугата авансово.

" - Точно какъв брой и по какъв начин става заплащането?

- Предварително.

- Предварително?

- 350 лева е заплащането, авансово се заплаща, става за няколко дни ".

Последва заричане, че седмица след заплащането документът ще бъде изпратен по пощата и увещание, че няма да бъдат излъгани.

" Ще изпратя данни, на които да изпратите пари и до примерно до една работна седмица стават нещата, тъй като няколко индивида би трябвало да се съберат. Ако имате още някой прочут също може да го пратите, с цел да стават по-бързо работите просто ".
свързани новини4949на 28.05.2021
Докато мъжът още чака персоналните ни данни, е запитан здравният министър какви ограничения са взети против издаването на неистинен документи.

" Всички сигнали, които ние получаваме, ги изпращаме на прокуратурата. Възможно е в част от сигналите, които се подават просто да не са правилни и да са злонамерени, по тази причина моята рекомендация към всички е имате ли подобен сигнал, изпращайте го на нас или непосредствено на прокуратурата ", съобщи доктор Стойчо Кацаров - длъжностен министър на опазването на здравето.

" Български лекарски съюз би трябвало да се самосезира доста съществено в това отношение. Всички знаем имена на лекари, които издават такива документи, факт е, че мъчно се потвърждава това нещо ", разяснява доктор Велизара Николова.

От прокуратурата обявиха, че към 1 октомври са получени 15 сигнала за подправени документи и увериха, че ще бъдат безкомпромисни, в случай че те се окажат достоверни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР